sábado, 5 de junio de 2021

CICLE DE L' AIGUA

La missió d'aquesta setmana ha estat centrada en la hidrosfera, és a dir, en l'aigua que trobem a la Terra.
Hem conegut els diferents estats en que podem trobar l'aigua al nostre planeta, canviant segons la temperatura en que es trobe. Per veure-ho millor hem vist aigua en estat sòlid (congelada), líquida, i també hem vist com l'aigua molt calenta s'evapora. 




Per altra banda hem fet alguns experiments per veure com se comporta l'aigua  a la Terra, o el que és el mateix,  el cicle de l'aigua. 
Primer la nostra mestra va ficar aigua molt calenta en un pot de vidre. Ací vam veure com aquesta s'evaporava, quedant tot el vapor en els costats i  el tap. Al gelar-se, esta aigua es va convertir en gotes d'aigua que van tornar a caure dins del pot. Vam tornar a deixar el pot tapat i el vam deixar a la finestra perquè li pegara el Sol. Què va passar?? Doncs que a l'altre dia, tornava a estar tot entelat de vapor.


Finalment, per equips vam dibuixar en una bossa de plàstic, el cicle de l'aigua. Després vam ficar aigua en un poc de colorant, simulant el mar i el vam penjar a la finestra perquè per la vesprada li pegue el Sol.
Divendres vam poder comprovar com les bosses estaven un poc entelades de vapor. A veure si estos dies són més solejats i s'evaporar més aigua...








Enllaç al projecte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

EL VERB: VISUAL THINKING

Després de treballar els verbs hem creat Visuals Thinkings amb els conceptes més importants.