domingo, 24 de octubre de 2010

CONTE AGUT



Després de treballar les paraules agudes hem escrit contes on totes (o quasi totes) les paraules que aparegueren foren agudes. Pareix fàcil, però no ho és gens, proveu-lo i veureu.

ELS AMICS DE RAMON I MARTÍ

Ramon i Martí són dos germans que viuen a Berlín. Tenen molts animals; tenen un gat, un conill i un cavall. Son pare es diu Llorenç i sa mare Assumpció. Un dia amb el seu cosí Rubén van anar al zoo i van veure molts animals, però el que més els va agradar va ser el lleó. Per la nit van eixir a sopar i van pendre café i un tros de pastís.
Al dia següent Ramon estava malalt i li feia mal el cap i van anar al doctor. Per la nit Ramon es trobava millor i tots els veïns van sopar junts i jugaren a molts jocs, i el que més els va agradadar va ser el parxís i el dominó.
(Paula Mestre)

UNA NIT D'EXCURSIÓ

Martí i Rubén van anar d'excursió una nit. Martí es va fer un café i Rubén un pastís. a la nit se'n van anar d'excursió a París amb autobús. A l'arribar a París van veure a Ramon conduint un camió amb un lleó al costat, va baixar del camió i va sonar un coet de la universitat on es graduaven. Després es van ficar a tocar un instrument. A la nit, van anar l'habitació a descansar. Al cap d'un moment es van gitar al llit a dormir.
al matí, Martí es va alçar del llit i Rubén al moment; es van fer un got de llet i un tros de meló. Després van sortir amb el camió de Ramon a donar un passeig i es van trobar un gat menudet. Al cap d'uns moments Martí i rubén es van acomiadar de Ramon, van pujar a l'autobús i se'n van anar de París.
(Elia Tena)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DIA DEL DEPORTE AL M

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...