martes, 11 de enero de 2011

LA CAVALCADA DE REIS


El dia 5 de gener com és tradició, arriben els Reis Mags a Vilafranca, com a tants altres llocs del món.
Nosaltres els rebem amb molta alegria i il·lusió i els més menuts amb un poc de por. Preparem una gran cavalcada que sol estar molt animada amb música de nadales i en la participació de tot el poble, especialment de xiquets i xiquetes que acompanyen als Reis fins que aquests pugen a adorar al xiquet Jesús, que està esperant-los al portal d'un betlem.
Els Reis solen arribar al poble per un lloc diferent, alguna vegada vénen per la gasolinera i altres per Santa Bàrbara, també un any van arribar pels Arenals del camí Reial.
La cavalcada sempre acaba amb la representació d'un portal de Betlem vivent on estan: Maria, Josep, el xiquet Jesús i pastorets i pastoretes que li porten regals al recient nascut.
Els regals són desitjos de justícia per a que acabe la fam i la pobresa al món.
Abans de que comence la representació, els Reis des d'un balcó parlen a tot el poble agraint la rebuda que se'ls ha fet, i també ens diuen que han portat molts regals i molt poc de carbó i ens animen a que ens portem bé per a que el món siga més feliç.
La representació del Betlem acaba en l'adoració dels Reis al xiquet Jesús a qui també li porten els seus regals.
Finalment els Reis van a l'església a repartir els primers regals als xiquets més menuts i després reparteixen regals per totes les cases perquè siga aquesta nit, una nit de màgia i il·lusió per a tots.
(Alberto Falcó)

1 comentario:

DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...