jueves, 14 de octubre de 2010

EIXIDA DE LA TARDOR


La setmana passada els alumnes de tota l'escola vam realitzar l'eixida de la tardor per tal de conèixer una part del terme. Ací deixo la narració d'un dels alumnes de 4t, en la que conta com va ser per a ell aquesta eixida. Al blog de l'escola http://escolavilafranca.blogspot.com podeu llegir també una petita explicació del que vam veure i conèixer així com algunes fotos de l'excursió.

EIXIDA DE LA TARDOR

El passat dimecres vam fer una eixida al camp fent una excursió a peu al mas de Tena, bé, rodejant-lo; el temps ens va acompanyar. Pel trajecte vam veure casetes de pedra de diferents formes, eren rectangulars, redones, de formes estranyes... També vam veure moltes parets de pedra, algunes tenien forats, que s'anomenen comptadors i que servien per a que els pastors pogueren comptar les ovelles. Vam veure porteres de fusta que estaven aguantades dins d'una pedra amb un forat i que s'anomena gorronera.
Pel matí vam esmorzar davall d'un arbre. Quina fam tenia! Després vam seguir caminant, recordo que vam veure una creu de fusta en molt mal estat i ens van contar que eixa creu estava allí per què un home va matar a un altre home anomenat Pedro. Després vam dinar i les mestres ens van deixar jugar una bona estona. Després vam anar a Sant Pere, jo me vaig quedar sense aigua, i després vam tornar al poble. Quan passàvem per la Font dels Gat tots volíem omplir d'aigua les nostres botelles i les mestres ens van dir que ja beuríem a l'escola, que ja estava prop.
Per fi vam arribar a l'escola i tots vam omplir les nostres botelles.
El dia va ser molt bonic, ens vam cansar molt, però pense que va valdre la pena i també que tot el que van conèixer és molt important, ja que els nostres avantpassats van ser molt llestos i ens van deixar tot el que vam veure.
(Alberto Falcó)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

EL VERB: VISUAL THINKING

Després de treballar els verbs hem creat Visuals Thinkings amb els conceptes més importants.