El blog en altres llengües/ el blog en otras lenguas:

domingo, 27 de abril de 2014

HISTÒRIES AMB PERSONATGES DE CASTELLÓAlguns alumnes hem inventat històries amb personatges de la història de Castelló, com poden ser Tombatossals, Bufanúvols, Cagueme, Tragapinyols, Merilde... Ací deixem algunes:

MERILDE ENAMORADA
Hi havia una vegada dos adolescents que es deien Merilde i Tombatossals, eren humans, no eren gegants, i estaven enamorats. Tombatossals estava enamorat de Merilde i Merilde de Tombatossals, i van tocar l'aigua i es van convertir en sirenes els dos. Se van trobar en el mar nadant i se fan fer nòvios i es van besar, i després d'un any es van casar i van tindre una filla que es va dir Merilde i un fill que es va dir Tombatossals. Els xiquets es van fer un poquet més majors i tenien huit anys. La seua mare, Merilde, era la mestra de Merilde la filla. 
Quan es van fer més majors el seu pare va morir i la seua mare quiasi, però la van curar de miracle. Es van ver més majors i més i més, fins tindre dihuit anys i es va morir la seua mare. Van tindre fills ella i el seu nòvio i el seu germà també.
(Irene)

TOMBATOSSALS, ELS SEUS AMICS, EL REI BARBUT I LA SIRENA
Fa molts, molts anys, vivien quatre gegants que es deien Tombatossals, Bufanúvols, Arrancapins i Tragapinyols. Un dia els quatre gegants van veure una sirena que era roïna i un gegant va anar a atacar-la perquè veia que tenia al rei Barbut, però la sirena el va hipnotitzar.
Tombatossals i els seus amics se van amagar i van pensar què fer. Al final de pensar i pensar van trobar una solució i va ser que anirien per darrere de la seua casa i recuperarien a Tragapinyols i el rei Barbut. Al final els van recuperar i van matar  la sirena roïna.
(Rubén)

TRAGAPINYOLS I JO
Jo estava dormint i la meua mare, el meu germà i el meu pare sentírem un soroll a la cuina i era Tragapinyols. Jo vaig anar a la cuina i Tragapinyols me tirava pinyols i jo vaig agafar una cosa per protegir-me.
(Raul)


TOMBATOSSALS I ELS SEUS AMICS
Tombatossals i els seus amics es passejaven per un camí i Tombatossals es va trobar una casa i els ho va dir a tits els seus amics. Merilde va dir:
- Això no pot ser, perquè en este camí no hi havia cap casa- i ho digueren també tots.
Tombatossals va dir:
- Anem a investigar- i tots contestaren:
- Si, si.
Tots junts s'acostaren a la casa i vegeren que dins estava el rei Barbut perquè ell l'havia construïda.
(Antía)

TRAGAPINYOLS
Un dia Tombatossals, Cagueme, Bufanúvols, Arrancapins i Tragapinyols van decidir anar al parc. Hi havia una taula plena de fruites i Tragapinyols va començar a menjar i els escopia pinyols als altres, però com estava tan content, no sabia que els estava tirant pinyols i mai demanava perdó.
Un dia va demanar perdó i li van fer  un regal.
(Mireia)

No hay comentarios:

Publicar un comentario