miércoles, 27 de marzo de 2024

DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE

Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de primaria, 4º de primaria , 5º de primaria i 6º de primaria. Hemos hecho distintos deportes como por ejemplo: lanzamiento de jabalina, saltos, carreras y salto de arena. También íbamos a hacer carrera de relevos con ringos pero no la hemos podido hacer. Cada curso llevaba una bandera, a nosotros, 5ºA nos ha tocado Palestina. En la ida la ha llevado Martina y a la vuelta, Vega V. 
Al volver al colegio hemos visto una película.
(Noa)



lunes, 25 de marzo de 2024

ELS JOCS OLÍMPICS EN CAPSES D'APRENENTATGE



Fa dues setmanes  vam començar un nou projecte dedicat als Jocs Olímpics, però no el treballem amb la metodologia d'ABP, sinò amb 7 capses d'aprenentatge, cadascuna dedicada a un tema diferent. És la primera vegada que treballem amb capses, però hem adaptat de seguida. Cada 3-4 xiquets agafem una capsa que serà la que treballarem durant una setmana. A la setmana següent canviem de caps i també de companys, així fins completar les set capses que completen el projecte.

Els temes de les capses sobre les Olimpíades són:
- Les dones en els Jocs Olímpics.
- Els JJOO en l'Antiga Grècia.
- Els JJOO moderns.
- Barcelona '92
- Esportistes olímpics espanyols.
- Jocs Paralímpics
- Esport i salut

Dins de cada capsa hem trobat diferents tasques a realitzar, com poden ser lectures, recerques d'informació, creació de cromos, entrevistes, biografies...







domingo, 24 de marzo de 2024

ENS VISITA PEDRO CIFUENTES

La setmana passada ens va visitar Pedro Cifuentes per parlar-nos dels seus còmics i donar-nos consells per a les nostres produccions. També ens va fer dibuixar algunes cosetes i vam veure com alguns dels seus dibuixos cobraven vida en dibuixos animats. Moltes gràcies per vindre a la nostra aula.



viernes, 22 de marzo de 2024

TROBADA JOCS POPULARS

TROBADA DELS JOCS POPULARS I TRADICIONALS

Els xiquets 5é de 22 col·legis de Castelló, s'han reunit al parc Ribalta el 22/03/24 a fer jocs tradicionals com: la corda, les birles, pilota Valenciana, cementeri, pedra paper i tisora, etc.
La guanyadoradel dibuix que portàvem a la samarreta va ser Martina Andreu Fuertes.
Hi havia 8 colors de samarreta: rosa, roig, blau clar, blau fosc, taronja, negre i blanc.
Es van equivocar i en el diploma posava Marta Andreu Fuertes.
(Jaume, Aitana i Lola)

miércoles, 13 de marzo de 2024

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com funciona i com programar una placa microbit. També hem vist com fer un circuit elèctric on podem afegir llums.

En el següent vídeo deixem un resum del que ha segut l'experiència.




jueves, 29 de febrero de 2024

VISUAL THINKING- L' ACCENTUACIÓ EN VALENCIÀ










COMPLETEM LES BAFARADES D'ALGUNS CÒMICS

Esta setmana hem començat a treballar els còmics. La primera activitat que vam fer va ser observar diferents còmics, per equips, i treure les seues característiques. Entre tots vam dir que:

- Estan escrits amb majúscula.
- El diàleg s'escriu en bafarades.
- Hi ha rectangles amb el que diu el narrador.
- Es fan ratlles per representar el moviment.
- Hi ha diferents tipus de bafarades.
- Les pàgines es divideixen en vinyetes.

Al dia següent cadascú va fer un  flipbook sobre els còmics, en la llibreta.






I comencem a treballar els còmics!! L'última tasca de la setmana ha segut completar les bafarades de diferents còmics, inventant els diàlegs.







miércoles, 28 de febrero de 2024

ANIVERSARIS DE MARTINA I CHOSEN

L'última setmana que va estar Marta de pràctiques va ser l'aniversari de Martina i de Chosen. Els seus companys i companyes els van regalar aquests acròstics:











viernes, 23 de febrero de 2024

ESTACIONS O PROPOSTES

Un dia a la setmana treballem les llengües per estacions. Dividim la classe en 8 espais i en cadascun d'ells treballem algun concepte de llengües, com pot ser ortografia, gramàtica, escriptura creativa... Cada un hem d'anar passant pels diferents espais o estacions i fer les diferents propostes que allí es presenten.














sábado, 3 de febrero de 2024

VISUAL THINKING: LA ACENTUACIÓN

Para repasar la acentuación en castellano hemos creado visual thinkings sobre este tema. Dejamos aquí algunos que seguro os ayudarán a estudiar.











DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...