viernes, 21 de diciembre de 2018

ENS VISITA EL PARE NOEL

Com cada any l'any l'AMPA  ens prepara la visita del Pare Noel a l'escola. Tots els xiquets i xiquetes d'infantil i primers cursos de primària van a veure'l tots il·lusionats per entregar-li la carta i donar-li una abraçada. Volem donar les gràcies a l'AMPA per aquests moments.






MERCADET SOLIDARI

Dins de les activitats preparades per al Nadal, ahir vam fer un mercadet solidari on ens vam intercanviar llibres. Cada  xiquet va aportar un llibre i un euro per millorar el nostre pati i se li va donar un tiquet per agafar un altre llibre que havien dut els companys de l'escola. Ara tots i totes tenim llibres nous per llegir!!






martes, 18 de diciembre de 2018

ENS VISITA UN LLIBRETER

Hui ens ha visitat un llibreter, Juan Vicente Centelles, de la llibreria Argot. Ens ha explicat la diferència entre llibreria i biblioteca, ens ha parlat dels llibres, que són màgics, i també de la importància de llegir. Segur que molts de nosaltres anirem a la llibreria Argot per veure la quantitat de llibres que tenen i també per llegir una miqueta en algun dels sofàs que ens ha dit que hi ha. Moltes gràcies per la visita!!!




lunes, 17 de diciembre de 2018

LES NOSTRES PORS



Hui a classe hem llegit el llibre Pol Porucdàctil, un dinosaure que tenia moltes pors, por a volar, a saltar, a l'ascensor...  Després hem parlat, cadascun de nosaltres de les nostres pors i finalment hem fet com Pol, hem ficat les nostres pors dins d'una caixa per llegir-les i parlar d'elles per la nit i que així, desapareguen o se facen més xicotetes.




FITXA DE LES CAIXES per imprimir

viernes, 14 de diciembre de 2018

TALLER DE ROBÒTICA DE TOOVARI

Ahir vam tindre la sort de fer un taller de robòtica amb   Ana i Víctor de Toovari. Vam estar una hora jugant i aconseguint reptes que ens marcaven amb Ozobot, un robot xicotet com els nostres donyets del silenci.






miércoles, 5 de diciembre de 2018

TALLER DE FAMÍLIES: FEM BOLES DE NADAL

Hui hem tingut la sort de tindre a la nostra aula les mares d'Alejandro, Alba, Dani i Óscar. Com s'aproxima el Nadal han dut un arbre de Nadal i material per fer unes boniques boles per ornar l'arbre. Moltes gràcies per vindre!!!








martes, 4 de diciembre de 2018

EL PINTAESCOLA ARRIBA A LA NOSTRA ESCOLA





La nostra escola ha tingut la sort de formar part del projecte Pintaescola de l'ajuntament de Castelló, un projecte que pretén donar color i vida a les escoles de la nostra ciutat. 
La setmana passada va ser l'escollida perquè artistes de diferents llocs es traslladaren a les diferents escoles. Entre nosaltres va estar  un gran artista, Host, que va vindre d'Eivissa per dibuixar i pintar una de les parets del nostre centre. L'alumnat i professorat vam poder veure i  gaudir de primera mà com Host treballava i li donava un nou aspecte a aquesta paret de l'escola.  Ací deixe dues fotos perquè vegeu el resultat.
                                   



domingo, 2 de diciembre de 2018

RACÓ DE L'AMISTAT

Dins de classe hem adaptat un espai per fer el racó de l'amistat. És un espai on ens podem relaxar i parlar amb els companys amb els quals hem tingut algun conflicte, ja siga en el pati, en la filera o dins de classe. Els alumnes implicats anem allí, parlem i intentem solucionar el que ens ha passat. Quan ho hem resolt, li ho diem a Vanesa i tornem al nostre lloc. Si no ho solucionem, parlem amb ella i veiem què podem fer per resoldre'l i que no torne a passar.




miércoles, 14 de noviembre de 2018

LA DOCTORA T

Hui hem vist el vídeo de la doctora T de la Terra de les lletres i hem escrit en la llibreta paraules que tenen aquesta lletra. A alguns ens costa un poc fer-la bé, ja que la la t és alta i ha de pujar de dalt de la línia. Deixem ací el llistat de paraules que hem dit.






lunes, 12 de noviembre de 2018

EL LEÓN QUE NO SABÍA ESCRIBIR




La semana pasada leí en clase el álbum ilustrado El león que no sabía escribir de Martin Baltscheit.. A continuación comentamos qué nos había parecido, si cambiariamos alguna cosa... Al día siguiente realizamos  un diálogo mediante la metodología Dime de  Aidan Chambers. Se trata de responder 4 preguntas sobre el libro, escribirlas y después, unir con flechas las ideas  que coinciden. Es curioso, porque nos dimos cuenta que cosas que a algunos niños les había gustado, a otros les disgustaron, incluso a algunos les desconcertaron. De esta manera aprendimos que tenemos que respetar las ideas y  pensamientos de nuestros compañeros aunque no coincidan con los nuestros. Dejo aquí dos imágenes de lo que fue la actividad.





Nosotros también queremos escribir mensajes a nuestros compañeros, así que hemos creado nuestros propios buzones con rollos de papel higiénico con nuestros nombres. De esta manera podemos escribir a nuestros compañeros cosas que nos gustan de ellos, que nos han ayudado... o cosas que nos desagradan. Estas últimas tenemos que escribirlas con buenas palabras: "No me gusta que te coles en la fila, ¿puedes dejar de hacerlo?" "Por favor, no me molestes cuando esté trabajando"...
Cada semana leeremos los mensajes y los comentaremos para solucionar algunas actitudes que no nos gustan.







jueves, 8 de noviembre de 2018

PRIMERA PARADA: LONDRES

Phileas Fogg i Passepartout començaren i acabaren el seu viatge a Londres, així que una de les tasques que hem fet per començar aquest viatge, ha segut buscar informació d'aquesta ciutat. La recerca l'hem feta en equips, en classe i utilitzant els Ipads. Abans de començar hem marcat unes normes d'ús per tal de no tenir cap incident. 

Després hem anat dient coses interessants que estaria bé que sapièrem, com el país on es troba aquesta ciutat, la llengua que es parla, la moneda que utilitzen, la seua bandera, alguns monuments importants... i com som la classe dels futbolistes, no podia faltar, el nom dels equips més importants del país.

 A mesura que els equips hem anat trobant la informació, un xiquet l'escrivia en un full,  l'hem anada dient a la resta de companys i també l'hem escrita en la pissarra. Aquesta ha segut la nostra primera recerca en equip!




miércoles, 7 de noviembre de 2018

ENS ARRIBA UNA CARTA DE PHILEAS FOGG





Dilluns Enrique ens va dur una carta que havia arribat per a nosaltres. Es tractava d'un roll com si fora un pergamí. Alguns pensàrem que es tractaria d'un mapa del món, però a l'obrir-lo vam veure que era una carta de Phileas Fogg en la qual ens convidava a donar la volta al món en 80 dies amb ell. 

De seguida vam dir tots que sííí, així que vam pensar què ens faria falta. Vam parlar del document que duien sempre Phileas i el seu criat per poder anar a cada país, sent aquest, el Passaport. Així que decidim que la primera cosa que ens farà falta per poder acompanyar el nostre amic,  serà un passaport. 

Vanesa ens ha ensenyat el seu DNI i el seu Passaport i hem estat comentant perquè s'utilitzen aquests dos documents i la seua importància, tant ací, com en altres països.


COMENCEM ELS TALLERS INTERNIVELLS


Este dilluns vam començar els tallers internivells entre 1r, 2n i 3r de primària. El meu taller és de robòtica i en ell, l'alumnat aprendrà a programar històries amb Scratch Jr i a programar a Dash, un robot que agrada molt als xiquets i  les xiquetes. Aquest serà una apropament dels xiquets a la programació i a la robòtica de forma senzilla i lúdica.
 El dos grups que programaren amb Scratch Jr van tenir llibertat per inventar històries, mentre que als dos grups que programaren a Dash se'ls va plantejar un senzill repte, fer que el robot donara la volta a un objecte. Cal tenir en compte que les apps de Dash estan en anglès, així que l'alumnat ha fer un poquet més d'esforç per poder aconseguir els reptes.

 Poquet a poquet anirem introduint altres robots perquè l'alumnat es familiaritze amb la programació i la robòtica i gaudisquen d'aquestes.





martes, 6 de noviembre de 2018

LA LETRA B

Después de leer el álbum ilustrado de El ladrón de palabras, hemos buscado palabras que tuvieran la letra B y las hemos pegado en un tarro  de colores en la libreta. Después nos hemos inventado oraciones con algunas de estas palabras.







viernes, 2 de noviembre de 2018

EL LADRÓN DE PALABRAS



Hoy en clase hemos leído el álbum ilustrado El ladrón de palabras, libro que nos ha permitido hablar de la amistad y el amor y palabras relacionadas con estas dos (alegría, felicidad, agradable, sorpresa, besos, abrazos...)
A partir de este libro vamos  a realizar diferentes actividades de clasificación de palabras. La primera va a ser un bote con palabras contengan la b.



jueves, 1 de noviembre de 2018

EL BALL DE LES CARABASSES

Ahir, amb motiu de la festivitat de Halloween pintàrem a classe un full amb carabasses de l'app Quiver. Fins ahí bé, però quan vam apropar la tablet amb l'apliació oberta... les nostres carabasses començaren a ballar!!!








A QUINA HORA ARRIBAVA PHILEAS FOGG A CASA?

En classe estem fent un projecte de la volta al món i la setmana passada vam començar a llegir el llibre La vuelta al mundo ne 80 días, de Julio Verne. En el primer capítol deia que Phileas Fogg, protagonista de la història arribava a  casa a les 12 en punt i que el seu nou criat, Jean Passepartout  havia d'anar a l1 en punt. Hui hem aprés les hores en punt i també les mitges hores. Hem aprés que perquè siga una hora en punt, l'agulla gran ha d'estar al número dotze i perquè siga i mitja, al número sis.
 Hem fet molts jocs amb els rellotges de cartró i finalment hem fet una fitxa on havíem de dir les hores que marcaven els rellotges i pintar el rellotge que marcava les 12, hora en la qual arribava Phileas Fogg a casa.







sábado, 27 de octubre de 2018

DENTRO DEL BAÚL APARECE "LA VUELTA AL MUNDO EN 80 DÍAS"

Ayer en clase de lengua, nuestra misteriosa mascota del baúl nos trajo un libro fantástico, La vuelta al mundo en 80 días de Julio Verne. Nos dijo, o más bien le dijo a Vanesa,  que nos había traído este libro porque sabía que estábamos estudiando la vuelta al mundo y le pareció interesante compartir con nosotros esta gran obra. 




Hablamos de quién era el escritor, de su nacionalidad y de alguna de sus obras. También aprendimos a distinguir los libros que relatan historias reales  de aquellos que narran historias fantásticas... 

Un alumno comentó que había unos dibujos de Willy Fogg, idea que hizo que comentáramos también que algunos libros han sido llevados a la pantalla por directores de cine, como son los dibujos de esta obra o  las películas de  Harry Potter.  

A continuación leímos 2 capítulos del libro, comentando diferentes aspectos que nos parecieron interesantes, como la nacionalidad de los personajes, lugar dónde se encuentran, descripción de los mismos, despido del anterior criado de Philias Fogg, robo del banco...

Finalmente vimos un capítulo de los dibujos animados, destacando el cambio de nombre de los personajes.




POSTALS NADALENQUES AMB SCRATCH - 1

I ací, més postals nadalenques. Esperem que us agraden.