El blog en altres llengües/ el blog en otras lenguas:

viernes, 17 de marzo de 2017

MAGDALENA FESTA PLENADemà comencen les festes de la Magdalena a la nostra ciutat i per això hui hem fet diferents actes de les festes. Per aquest motiu, hui se'ns convidava a vindre amb la típica brusa negra i mocador o el vestit de llauradora. Inclús Éric el científic anava amb la seua brusa i mocador que li ha fet la iaia d'Àlvaro!!
 Primer alguns alumnes de primària  han tocat diferents cançons típiques de les nostres festes, després tres companyes han cantat el pregó i a continuació hem fet una desfilada pel barri. Finalment, a l'arribar a l'escola hem fet una globotada. Ara a gaudir de les festes!!!!
jueves, 16 de marzo de 2017

VISITEM EL LABORATORI DE ROBÒTICA DE L'UJIEste matí hem fet una eixida a la Universitat Jaume I (UJI) i hem visitat el laboratori de robòtica i la biblioteca. Hem gaudit molt, ja que al laboratori hem pogut veure molts robots humanòides i hem ballat amb un d'ells. També ens han ensenyat un robot que poden utilitzar els bombers en casos d'enderrocament de cases o edificis, un dron  i un altre robot que s'utilitza per fabricar cotxes.
A la biblioteca ens han explicat què és el que podem trobar allí i com podem fer un prèstec de llibres, pel·licules...

Moltes gràcies a les persones que ens han acompanyat durant la visita!!! 

Ací deixem un petit vídeo que resumeix el nostre matí.


miércoles, 8 de marzo de 2017

martes, 7 de marzo de 2017

TALLER DE ACECOVA

Hui hem tingut un interessant taller a càrrec de MªJosé i Pepa de l'associació Acecova. El taller ha estat molt interessant, ja que hem aprés moltes coses sobre la celiaquia (què és el gluten, d'on ve, quins aliments poden menjar i quins no les persones celiaques...) També hem fet algun experiment i diversos jocs. Moltes gràcies a Guillermina i a la seua mare, Valentina, per fer que pugueren vindre des de l'associació i apropar-nos una miqueta més a aquesta malaltia.

video

miércoles, 1 de marzo de 2017

DEFINIM PARTS DEL COS
Com hem aprés a definir paraules, hui ha tocat definir parts del cos.  Aquestes definicions les hem fetes, algunes en parelles i altres de forma individual. És una activitat que ens ha agradat molt, ja que a més de passar-lo bé i llegir-les als nostres companys, hem repassat coses que estem aprenent en el projecte del cos humà.


CERVELL: és un òrgan que es redó i serveix per a pensar i organitzar tot el cos. (Balma Sanjuan i Damaris)
CERVELL: és un ós que es troba al cap, serveix per a protegir el cervell i té forma d'esfera per la meitat. (Álvaro i Guillermina)
CARA: és una part del cos redona i té ulls, nas, boca, orelles i cabell. (Raouane i Nour)
COR: és un múscul que serveix per a transportar la sang pel cos mitjançant els seus bàtecs. (Balma Sanjuan i Damaris)
COR: É un òrgan del nostre cos que ens permet viure gràcies a la sang que bombeja. Té forma de puny i es troba a la dreta del nostre pit. (Álvaro i Guillermina)
DENTS: són elements blancs que es cauen i creixen uns altres,  serveixen per a mastegar i estan en la boca. (Cristian i Nerea)
ÍNDEX: L'índex és el dit que està mé prop del polze i té tres ossos. (Eila i Javi)
FÈMUR: os de la cama que és el més llarg del cos i ens permet doblegar la cam per caminar. (Javi)
GENOLL: El genoll és una articulació que està enmig de la cama i serveix per doblegar la cama. (Raouane, Nour i Puy)
LLENGUA: La llengua és un  l'òrgan del nostre cos. Es troba a l'interior de la boca i és l'òrgan del gust, gràcies a les papil·les gustatives, que estan dividides en quatre sabors: salat, dolç àcid i amarg. (Álvaro i Guillermina)
: és una part del cos que es troba al final del braç, té 27 ossos i serveix per a escriure. (Balma Sanjuan i Damaris)
MANS: Les mans són una part del cos, tenen cinc dits i cinc ungles i serveixen per agafar coses. (Puy)
NAS: és l'òrgan de l'olfacte, està en la cara i té forma de triangle. Serveix per olorar. (Cristian)
ORELLA: L'orella és l'òrgan de l'oïda, dins té el timpà i serveix per escoltar. (Puy)
OVARIS: Part de l'aparell reproductor femení on es creen els òvuls. (Raúl i Héctor)
ÒVULS:  Els òvuls són una part de l'aparell reproductor femení i es creen en els ovaris i cauen per les trompes de Fal·lopi, a l'úter, cau per la vagina i per la vulva. (Raúl i Héctor)
PELL: La pell és l'òrgan del tacte i ocupa tot el cos. (Javi)
PEU: El peu és una part del cos que té cinc dits i cinc ungles i serveix per a caminar. (Puy)
QUEIXALS: Els queixals són dents que estan a la part de dins de la boca i serveixen per a triturar el menjar. (Júlia i Chloe)
SANG: és un líquid roig i està formada per glòbuls rojos, glòbuls blancs i plaquetes. (Alba i Ari)
ULL: òrgan del sentit de la vista. Per dins de l'ull està l'iris, que potser de color marró, verd o blau i enmig està la pupil·la. Serveix per a veure. (Júlia i Chloe)
ULL: Els ulls són com dos cercles que poden ser de color blau, marró i verd. En el centre està la pupil·la, quan hi ha llum se fan xicotetes i quan no n'hi ha, se fan grans. Serveixen per veure coses com una motxilla... (Alba)
ULL: Són per a veure, són com unes boletes, una part e color, que es diu iris i la pupil·la, que és negra. (Ari)