lunes, 29 de febrero de 2016

NAOMI EXPERIMENTA AMB ÉRIC

Naomi va ser la 3a en endur-se a casa al nostre amic Éric el científic. Quan va tornar a classe, ens va fer un experiment molt xulo. Va ficar un ou dins d'un pot de vidre i li va afegir vinagre fins que el va cobrir. Després el vam deixar en un racó dos dies... Què passarà? Per què fem açò? Ningú ens imaginàvem el que va passar. Cada volta que entràvem a classe anàvem a veure com estava l'ou, comprovant que canviava de tamany i de color, que ixien bombolletes i s'anava fent una capa fosca en la part de dalt.





Quan vam traure l'ou... s'havia fet més gran, era blanc i podia botar com una pilota!! Alguns vam pensar que dins no hi havia un ou, però en una de les vegades que el vam fer botar, PLAF!! l'ou es va trencar, i efectivament, vam comprovar que sí que era un ou de veritat!!







viernes, 26 de febrero de 2016

EXPERIMENTAMOS CON ÉRIC


A principio de curso cuando hicimos las votaciones para elegir el nombre nuestra clase, se me planteó un nuevo reto, y es que el tema más elegido fue "los científicos" y claro,  unos pequeños científicos tienen que hacer grandes experimentos.

Así que aquí comenzó la aventura. Un día, sin saberlo nadie, un alumno vino a clase con un paquete que había llegado a la empresa de su padre, en el que ponía que nosotros éramos los destinatarios. Y que sorpresa nos llevamos cuando lo abrimos y ¡era un libro de experimentos!

Unas semanas después, llegué a clase vestida de científica, con mi pequeño ayudante, "Éric el científic, un científic molt pacífic, encara que els seus amics diuen que és un poc terrorífic perquè fa molts experiments i guarda les seues coses dins del frigorífic"






Todos los alumnos querían llevárselo a casa, así que Éric, nuestro pequeño científico, cada fin de semana se va a la casa de un alumno y lo acompaña a comprar, al museo, a comer en un restaurante...





Además Éric es el ayudante de los experimentos que realizan en casa. Cuando vuelven a clase, los niños nos explican el experimento que han hecho y además lo realizan delante de sus compañeros, explicando  lo que necesitan y todo el proceso. Todo ¡¡menos el resultado!! que tendrán que observarlo ellos mismos.



En clase también realizamos algunos experimentos relacionados con el proyecto que estamos estudiando, en este momento, sobre las plantas.  El primer experimento que realizamos fue para comprobar que las plantas tienen vasos conductores por los que pasa la savia. Y qué mejor manera de  comprobarlo, que realizando el experimento de los claveles de colores.



Después de hacer el experimento  creamos un Prezi por parejas para explicar todo el proceso.



Otro experimento que hemos hecho, es a partir de piñas abiertas que cogimos en una salida al Desierto de las Palmas. Cuando llegamos a clase las pusimos en agua y qué sorpresa al ver que al día siguiente estaban cerradas. Después las dejamos al Sol y... se abrieron otra vez, y además, de una piña había caído un piñón. Entre toda la clase pudimos explicar que las plantas reaccionan de diferentes maneras según los fenómenos atmosféricos y la importancia que estos tienen en la reproducción.






Es muy importante que cuando hagamos un experimento no digamos nunca qué sucederá, ya que perdería el interés. Es necesario que hagamos con nuestros alumnos hipótesis de qué es lo que pasará. Así mismo, una vez se ha realizado, tienen que ser los propios alumnos los que puedan explicar aquello que ha sucedido y las causas.


ÉRIC VOS DESITJA BONES FESTES!!

FEM UNA GAIATA DE MAGDALENA

La gaiata és un dels símbols de les festes de la Magdalena, i per això, algunes classes hem creat gaites per exposar-les al hall de l'escola. Ací està la nostra:



jueves, 25 de febrero de 2016

OBSERVEM LES ARRELS DELS GLADIOLOS

A classe tenim una maceta amb gladiolos plantats i quan van començar a crèixer, vam traure de la terra els bulbs per veure com creixien les arrels. Vam poder veure que hi havia alguns bulbs grans, però altres xicotets, ja que s'estaven reproduint.  Després els vam tornar a plantar i els vam regar. A veure si floriran!





ANEM A LA MAGDALENA

Ahir tots els alumnes de primària vam anar a l'ermita de la Magdalena fent un tros de la romeria.

miércoles, 24 de febrero de 2016

EXPLICAMOS EL EXPERIMENTO DE LOS CLAVELES DE COLORES

Con la ayuda de David, nuestro maestro de prácticas, hemos creado por parejas, un prezi explicando el experimento de los claveles de colores. Esperamos que os guste.

QUÈ ELS PASSA A LES PINYES?


La setmana passada vam anar d'excursió al Desert de les Palmes i Éric, el nostre científic, ens va demanar que portàrem a classe pinyes.  Ah, però ens va dir que  havien d'estar obertes. 


Quan vam arribar, les vam posar, com Éric ens va dir, dins d'una safata plena d'aigua... què passarà? Per què ens ha manat açò? ens preguntàvem.


  


I quina va ser la sorpresa? Al dia següent, a l'arribar a l'escola, totes les pinyes estaven tancades!!! Oh, què ha passat? ens tornàvem a preguntar.








Després ens va dir Éric que les havíem de deixar, fora de l'aigua a la finestra i... 






Les pinyes se van tornar a obrir!!! I al costat d'una d'elles hi havia un pinyó!
Entre tots hem explicat què és el que havia passat, i és que les pinyes, dins, tenen pinyols, que són la llavor la pi i aquestes han de caure quan fa calor. Per això, quan fa molta humitat o plou, les pinyes es tanquen perquè no caiguen les llavors. Que llestes que són, veritat?

martes, 23 de febrero de 2016

LA POSTAL

Con el siguiente juego repasaréis los apartados que tenemos que tener en cuenta para escribir una postal y qué debemos escribir en cada uno.





domingo, 21 de febrero de 2016

VISITEM L'EXPOSICIÓ DE MAQUETES


Els alumnes de 3r estan estudiant la història i tots els seus periodes, des del Paleolític fins arribar als nostres dies. Concretament, els alumnes de 3r C, alumnes que durant dos anys han format part del Bagul de les lletres, han fet una exposició de maquetes de com han canviat els habitatges al llarg de la història. Per equips han estat treballant les diferents etapes de la història i individualment, a casa han realitzat les maquetes. A més a més, han buscat informació de cada etapa, l'han gravada i han creat codis QR per tal que els poguem escoltar durant la visita. Felicitats pel treball!!!






 

sábado, 20 de febrero de 2016

LA CUA DE DRAC

A classe hem llegit  el conte La cua de drac, de Mireia Canals i Sandra Aguilar,  per treballar les emocions, concretament, la ràbia. Després hem estat comentant situacions en que ens hem trobat així i veure què podem fer per eixir d'aquest estat. Entre tots fem una pluja d'idees per ajudar-nos els uns als altres. Hem arribat a la conclusió que quan ens enfadem i ens n'anem a l'habitació, a un racó... estem perdent temps per fer coses xulis, així que haurem de controlar la nostra ràbia respirant, pensant...

Vos deixo ací el conte que ha compartit Maria Porcel López,  perquè el pugueu tornar a llegir a casa.


 

jueves, 18 de febrero de 2016

LUCIA EXPERIMENTA AMB ÉRIC EL CIENTÍFIC

Quan Éric se'n va a les nostres cases, li agrada fer experiments amb nosaltres, i a nosaltres, quan tornem a l'escola, ens agrada contar aquests experiments i fer-los, als nostres companys. Així que portem tot el que necessitem,  ens posem la bata de científic i.... a experimentar!!!

Lucia ens va fer un experiment amb un ciri encés dins d'un plat d'aigua; el va tapar amb un got i... l'aigua va començar a pujar i va apagar el ciri. Ho vam provar a fer també sense aigua. En aquest cas, al cap d'uns segons el ciri també es va apagar, ja que s'havia quedat sense oxígen.







Lucia va fer també un altre experiment. En un got va posar aigua i després oli i  en una forqueta ho va regirar, però  per més que regirava, l'oli no es mesclava amb l'aigua, sempre se quedava dalt!!!





miércoles, 17 de febrero de 2016

CANAPÉS DE MELMELADA DE PÈTALS DE ROSA

El divendres va vindre a classse Greta,  la mare de Balma Sanjuan, per fer un taller de cuina!! Ens va contar que les flors d'algunes plantes  es poden menjar i ens va explicar que anàvem a fer uns canapés de melmelada de pètals de rosa.Ummm!! Com no podíem fer la melmelada a classe, ens va dur uns potets que havia comprat, però ens va ensenyar un vídeo on explicaven com es feia la melmelada.  També ens feia falta formatge fresc  i torradetes. Mireu, mireu... Finalment vam escoltar el Vals de les flors del compositor Tchaikovsky.

Per escoltar la música l'heu d'activar del mateix vídeo.

GABRIEL EXPERIMENTA AMB ÈRIC EL CIENTÍFIC




Gabriel ens va explicar un dels experiments que va fer a la seva casa amb el nostre amic Éric. Va ficar aigua en un got, un paper damunt i li va donar la volta... Ahh, que caurà l'aigua!!! Però, sorpresa, l'aigua no cau!



 

domingo, 14 de febrero de 2016

TALLEM ESQUEIXOS DE CÓLEO

Hui ha vingut la mare d'Eila a fer un taller de pares. Primer  ens ha preguntat si sabíem com es poden reproduir les plantes, i clar, com nosaltres hem plantat llavors en pots, li hem dit eixa forma. Ella ens ha contat que de vegades, a les llavors els costa molt crèixer i que hi ha plantes, com el cóleo,  que es reprodueixen d'una forma més fàcil. Només cal tallar un tros de la tija i eixe tros, anomenat esqueix, posar-lo en un pot amb aigua, i això és el que hem fet. Cada un de nosaltres ha tallat un esqueix de la planta que ens ha dut Érika, i l'hem posat en aigua. Ens ha explicat que en uns dies començaran a eixir arrels i podrem plantar les noves plantes en terra. 

martes, 9 de febrero de 2016

NOVES FLORS DE COLORS


El divendres de vesprada, Angel ens va dur diferents flors a classe i després de veure cada una de les seues parts, se'ns va ocórrer que podríem posar les que eren blanques, en els pots de tinta de retolador a veure si canviaven de colors com els clavells. Vam posar una en el pot blau i altres més xicotetes, en el roig... mireu que ens vam trobar ahir, dilluns...



sábado, 6 de febrero de 2016

EXPERIMENT AMB CLAVELLS



Esta setmana Èric el científic ens ha proposat un experiment. Per a fer-lo necessitem 3 clavells, dos pots amb aigua i tinta de retolador blau i roig.

Vam plenar els dos pots d'aigua i  vam posar un clavell dins de cada un,  al tercer clavell li vam obrir la tija per posar un tros en cada pot. En els pots vam posar també, en un la tinta d'un retolador roig, i en l'altre, la tinta d'un retolador blau.

A continuació fem HIPÒTESIS de què passaria:

- La tija canviarà de color, una se farà roja i l'altra blava.
- Un clavell se farà blau i l'altre roig

 Al dia següent preguntem als alumnes QUÈ HA PASSAT? 

Quan la flor té set, i està en aigua, beu i com no tenen ulls, no sap que no és aigua normal. L'aigua  puja pels vasos conductors als pètals i se tinten.

Ací vos deixem algunes imatges del nostre experiment:



Experiment clavells by Slidely Slideshow

miércoles, 3 de febrero de 2016

TRABALENGUAS CON LA J

Hoy hemos trabajado el sonido de la J y hemos escrito palabras que llevan esta letra, concretamente, con ja, jo, ju. Después entre todos hemos inventado un trabalenguas. Os dejo la canción del jardinero J de LETRILANDIA o La Terra de les lletres.


JA: Javi, jaula, jamón, Japón, japonesa, jamón york, jabalí, jabón, jarrón.
JO: Josete, Joma, joya, joyero, joyería, joyera, ojo, rojo, jota.
JU: Juan, juguetes, Julia, jungla, Julieta, Júpiter, Julio, junio, jubilado.

                         Un jabalí y un pájaro juegan juntos en la jungla.
                         En la jungla juegan juntos un pájaro y un jabalí.

martes, 2 de febrero de 2016

PARTS DE LES PLANTES

Esta vesprada hem utilitzat l'aplicació Skitch per a fer fotos a totes les plantes que hem dut a l'escola i després, escriure el nom de cada una de les seues parts. Ací podeu veure algunes fotos de com hem fet el treball en equip i una presentació amb els nostres treballs.


lunes, 1 de febrero de 2016

INVENTAMOS TRABALENGUAS




Durante esta semana hemos trabajado las trabadas BR y hemos hecho un listado de palabras con este sonido. Después, hemos dicho algunos trabalenguas que sabíamos y finalmente, entre toda la clase, hemos inventado uno.

BRA: brazo, bravo, brazalete, abrazo, bragas, braga, cabra.
BRE: febrero, diciembre, noviembre, septiembre, octubre, nombre, hambre.
BRI: abril, brick, cabritillo, abrir, brillante, Bricomart.
BRO: bronce, bronceado, bromista, broma, bronquitis, brócoli.
BRU: Bruno, bruja, bruto, Bruselas.


TRABALENGUAS:
La bruja Abril abre un brick.
¿Qué brick abre la bruja Abril?

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...