miércoles, 30 de abril de 2014

domingo, 27 de abril de 2014

HISTÒRIES AMB PERSONATGES DE CASTELLÓ



Alguns alumnes hem inventat històries amb personatges de la història de Castelló, com poden ser Tombatossals, Bufanúvols, Cagueme, Tragapinyols, Merilde... Ací deixem algunes:

MERILDE ENAMORADA
Hi havia una vegada dos adolescents que es deien Merilde i Tombatossals, eren humans, no eren gegants, i estaven enamorats. Tombatossals estava enamorat de Merilde i Merilde de Tombatossals, i van tocar l'aigua i es van convertir en sirenes els dos. Se van trobar en el mar nadant i se fan fer nòvios i es van besar, i després d'un any es van casar i van tindre una filla que es va dir Merilde i un fill que es va dir Tombatossals. Els xiquets es van fer un poquet més majors i tenien huit anys. La seua mare, Merilde, era la mestra de Merilde la filla. 
Quan es van fer més majors el seu pare va morir i la seua mare quiasi, però la van curar de miracle. Es van ver més majors i més i més, fins tindre dihuit anys i es va morir la seua mare. Van tindre fills ella i el seu nòvio i el seu germà també.
(Irene)

TOMBATOSSALS, ELS SEUS AMICS, EL REI BARBUT I LA SIRENA
Fa molts, molts anys, vivien quatre gegants que es deien Tombatossals, Bufanúvols, Arrancapins i Tragapinyols. Un dia els quatre gegants van veure una sirena que era roïna i un gegant va anar a atacar-la perquè veia que tenia al rei Barbut, però la sirena el va hipnotitzar.
Tombatossals i els seus amics se van amagar i van pensar què fer. Al final de pensar i pensar van trobar una solució i va ser que anirien per darrere de la seua casa i recuperarien a Tragapinyols i el rei Barbut. Al final els van recuperar i van matar  la sirena roïna.
(Rubén)

TRAGAPINYOLS I JO
Jo estava dormint i la meua mare, el meu germà i el meu pare sentírem un soroll a la cuina i era Tragapinyols. Jo vaig anar a la cuina i Tragapinyols me tirava pinyols i jo vaig agafar una cosa per protegir-me.
(Raul)


TOMBATOSSALS I ELS SEUS AMICS
Tombatossals i els seus amics es passejaven per un camí i Tombatossals es va trobar una casa i els ho va dir a tits els seus amics. Merilde va dir:
- Això no pot ser, perquè en este camí no hi havia cap casa- i ho digueren també tots.
Tombatossals va dir:
- Anem a investigar- i tots contestaren:
- Si, si.
Tots junts s'acostaren a la casa i vegeren que dins estava el rei Barbut perquè ell l'havia construïda.
(Antía)

TRAGAPINYOLS
Un dia Tombatossals, Cagueme, Bufanúvols, Arrancapins i Tragapinyols van decidir anar al parc. Hi havia una taula plena de fruites i Tragapinyols va començar a menjar i els escopia pinyols als altres, però com estava tan content, no sabia que els estava tirant pinyols i mai demanava perdó.
Un dia va demanar perdó i li van fer  un regal.
(Mireia)

sábado, 26 de abril de 2014

MENGEM PLANTES

Dins del projecte de les plantes i  després de llegir el llibre El rap de la gallina Carolina, personatge que menjava moltes fruites i verdures, hem realitzat un taller on hem menjat diferents parts de les plantes:

Arrels: carlotes
Tiges: espàrrecs
Fulles: canonges
Flors: carxofes
Fruits: tomates
Llavors: pipes de gira-sol




jueves, 24 de abril de 2014

ENS VISITA JENNY, LA MARE DE HANNAH

La mamà de Hannah va vindre a classe per explicar-nos quin era el seu ofici, dissenyadora de moda. Jenny ens va ensenyar un vestit que li havia  fet a Hannah i també ens va dur els patrons que va fer per poder fer-lo. Després ens ha ensenyat com fa el dibuixos dels vestits que vol fer, perquè clar, abans de fer una peça de roba, cal dibuixar-la i fer els patrons amb paper. 
I una de les coses que més ens va agradar va ser un vestit de nòvia fet amb paper!
 Finalment cadascú de nosaltres va dibuixar un un full, un vestit, uns pantalons, una camisa, una pamela... sempre guiats per la mamà de Hannah, clar. Moltes gràcies per vindre a ensenyar-nos el teu ofici!!







miércoles, 23 de abril de 2014

RODOLINS AMB LA GALLINA CAROLINA

 


Una activitat que ens ha agradat molt a partir del llibre El rap de la gallina Carolina, ha segut inventar-nos rodolins amb aquest graciós personatge. Deixem ací alguns:

La gallina Carolina es menja una mandarina
mentre juga en una  nina.

La gallina Carolina balla rap
mentre es menja un nap.

La gallina Carolina pon ous
i porta un piercing de Tous.

A Carolina li agrada cantar
i amb els seus pollets ballar.



La gallina Carolina es menja quatre kiwis cada nit
abans de gitar-se al llit.


El gallina Carolina es menja una poma
i esborra amb una goma.

Carolina es trenca una pota
i es menja una carlota.

La gallina Carolina va al metge
i compta fins a setze.



EL RAP DE LA GALLINA CAROLINA

(font de la imatge: Colores de la tierra, blog de Canto Nieto)

Avuí, dia de Sant Jordi i dia del llibre, vull presentar-vos el llibre que estem llegint i treballant a classe els alumnes de 1r, El rap de la gallina Carolina, de Pep Castellano i Canto Nieto. Es tracta d'un llibre molt divertit i que agrada molt als xiquets, i que a més té moltes activitats per realitzar amb ells. Al bloc publicarem les diferents activitats que estem fent a l'aula.

Pep Castellano ens parla del llibre:

I ara el rap:


lunes, 21 de abril de 2014

ENTREVISTEM A XARO, LA CAP D'ESTUDIS I MARE DE ANIA

Durant el primer trimestre vam fer el projecte de l'escola i com teníem moltes preguntes, vam decidir escriure-li una carta a la cap d'estudis i mare de la nostra companya Ania, Xaro, i així, que ens resolguera tots els nostres dubtes. Moltes gràcies per vindre, vam aprendre moltes coses sobre el nostre col·legi.


ENS VISITA LIDÓN, LA MARE DE CARLES

Durant el primer trimestre, dins del nostre projecte L'escola i el barri, vam estudiar els oficis. La mamà de Carles va vindre i ens va explicar tots els oficis que havia fet, des de bibliotecàri, cartera,... fins a  bugadera en l'hospital. Actualment ens va explicar que era mestressa de casa. Ens va dur diferents peces de roba per tal que les plegàrem: camises, llençols, draps de cuina...






sábado, 19 de abril de 2014

ENTREVISTA A MIQUEL SOLER

Durant aquest segon trimestre hem fet el projecte de Castelló i per això vam conviar al regidor Miquel Soler, i iaio de la nostra companya Clara, a que vinguera per resoldre molts dels dubtes que teníem sobre la nostra ciutat. A més a més, ens va cantar el pregó de la Magdalena, ja que ell va ser durant molts anys, el pregoner de les festes.
Gràcies per vindre i per ensenyar-nos tantes coses.






martes, 15 de abril de 2014

HISTÒRIES DE PAPALLONES

En  plàstica hem fet unes boniques papallones amb rolls de paper higiènic i després, per equips, hem inventat històries on les protagonistes foren les nostres papallones. Finalment hem eixit el pati per gravar les nostres històries. Voleu veure'ns?

domingo, 13 de abril de 2014

viernes, 11 de abril de 2014

DE DALT DEL PENYA-SEGAT I

Els alumnes de 1r C ens hem aprés un poema de Teresa Broseta anomenat De dalt del penya-segat. Ací estem alguns recitant aquest poema:


jueves, 10 de abril de 2014

PROJECTE DE CASTELLÓ

Ací deixem algunes de les fitxes que hem fet sobre el projecte de Castelló, encara que com ja heu vist, hem fet moltes més activitats.


miércoles, 9 de abril de 2014

PLATERO Y YO: LA PÚA


 En la hora de racons, al equipo tres nos ha tocado leer y trabajar un capítulo de Platero y yo, concretamente el segundo, titulado, La púa
Primero hemos leído el capítulo, y después hemos subrayado las palabras que nos ha dicho Vanesa, (sustnativos) y hemos buscado cómo son (adjetivos).


 


Quién las encontraba, salía a la pizarra digital y escribía cómo son.


 
 Finalmente hemos hecho un dibujo de Platero.





domingo, 6 de abril de 2014

INVENTEM HISTÒRIES

 Avuí hem inventat històries i les hem escrites a la llibreta de llengua. Ací deixem algunes:

 EL POLLET PIT
Hi havia una vegada en una granja d'un pastor, havia nascut un pollet, i li van posar Pit. Un dia quan tenia 7 anys, es va escapar i digueren la mare i el pare "- Pit, on estàs?" i sabeu on estava? Estava a la seua casa i conte contat, conte acabat.
                                                                                                 (Lucas)

EL PASTOR JOSÉ
Un dia el pastor José en la seua granja munyia a la seua vaca, però no estava queta i se'n va anar al carrer. Tots els animvan la van seguir al carrer. El pastor va anar corrents en els seus animals i els va parar i van tornar a la granja.
(Felix)
 LA PRINCESA
Hi havia una vegada una princesa  que es deia Mireia. Mireia estava netejant la seua casa perquè estava molt bruta. un dia es va trobar amb un príncep que es deia Rubén i es van casar i van ser feliços i van menjar pastissos.
(Marta)

EL DRAC I EL CAVALLER
Hi havia una vegada en un palau, una princesa. Un dia va aparèixer un drac i de sobte va vindre un cavaller i va matar al drac.
(Raul)

 EL VAIXELL PIRATA
 Fa molt de temps hi havia un vaixell pirata i allí hi havia pirates. El capità es deia Josep. Un dia van trobar un mapa i van decidir anar a la illa Pirata. Van arribar hi havia un tresor però l'estaven protegint uns esquelets, i els pirates van lluitar per tindre el tresor. Al final van guanyar als esquelets i van emportar-se el tresor al vaixell, i conte contat, ja s'ha acabat.
 (Ruben)

 UNA GERMANA QUE TÉ PODERS DE GEL
Hi havia una vegada una princesa que es deia Elsa i tenia una germana que es deia Anna. Elsa tenia poders i va jugar amb la neu i Elsa sense voler li  va donar en gel al cap i se va congelar. Elsa plorant d'això,  la va descongelar i conte contat, conte acabat.
(Ania)

LES PRINCESES
Hi havia una vegada un paisatge on hi havia moltes princeses que eren germanes i havien d'anar al mateix lloc i cadascuna volia anar  a un lloc.
(Mireia)

RAPUNZEL, LA XIQUETA
Hi havia una vegada Rapunzel. Era una xiqueta bona, bonica i era una princesa bonica, era xicoteta i com tenia un any anava a la guarderia i feia dibuixos.
(Hannah) 

ELS PARDALS
Hi havia uns pardals volant i un gos els va agarar a tots i el granger no es donar compte. El gos els va atrapar en una gàbia i el granger els va soltar.
(Sergi)



viernes, 4 de abril de 2014

¿QUIÉN ES QUIÉN?

Per tal que vos entretingueu pensant un poquet, vos deixo el conegut joc: ¿Quién es quién?

                                                (font: Escuela Infantil castillo de Blanca)

martes, 1 de abril de 2014

ANIVERSARI DE FELIX

Esta setmana ha segut l'aniversari de Fèlix i els companys li hem volgut regalar aquest bonic acròstic. Moltes felicitats!!!


KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...