lunes, 31 de marzo de 2014

MURAL DE LA ROMERIA A LA MAGDALENA

Vanesa ens va fer una foto a cadascú de nosaltres per posar-nos ens uns graciosos personatges, vestits per anar a la romeria de la Magdalena, amb el rotllo i la canya. Després cadascú es va pintar el seu vestit. Finalment vam pintar amb pintura, el paisatge que puja a l'ermita, vam pintar les plantes que creixen a Castelló i ens vam apegar pujant pel camí.



ANIVERSARI D'ARTAGNAN

El dia 19 va ser l'aniversari del nostre company Artagnan i per això li vam regalar aquest bonic acròstic.

viernes, 28 de marzo de 2014

ANEM A LA MAGDALENA

El 17 de març tots els alumnes de primària vam anar a l'ermita de la Magdalena. Ací deixem algunes fotos de la nostra classe:

VESTITS TÍPICS DE CASTELLÓ

La mamà de Marta va vindre a classe amb molts vestits de castellonera, tant de xica com de xic. Ens va explicar que hi havia dos vestits de llauradora, un de treball per al pregó i altre de mudar, que és el que es porta a l'ofrena de la Mare de Déu del Lledó. També ens va dur un altre vestit de castellonera que porten algunes xiques el dia de l'ofrena.
 Finalment Vanessa ens va fer a algunes xiques, el monyo típic de castellonera i ens va explicar que per pujar a l'ermita de la Magdalena, les xiques porten quatre agulles i a l'ofrena només tres, perquè quan va baixar la gent del castell vell a viure a la plana,  a les dones se'ls va caure una agulla pel camí.







GAIATES DE MAGDALENA

Durant el mes de març els alumnes de 1r C hem creat unes boniques gaiates de Magdalena, un dels símbols més representatius de les nostres festes més importants. Ací deixem algunes:







jueves, 27 de marzo de 2014

PORRAT DE MAGDALENA

                                  

Divendres de matí abans de Magdalena vam esmorzar el típic porrat de Magdalena, on no poden faltar les llonganisses seques, els cacauets i els tramussos.





martes, 25 de marzo de 2014

ELS LLAURADORS A L'ESCOLA

El divendres passat de vesprada, vam poder gaudir al pati de l'escola, de l'actuació de la rondalla Els llauradors, grup de castelloners format per set amics, un d'ells, el iaio de la nostra companya Clara, encara que no va poder assistir. Aquesta va ser l'última activitat del projecte de Castelló i la Magadalena i també va servir per començar les nostres festes.




jueves, 20 de marzo de 2014

ORNEM EL PASSADÍS AMB L'ERMITA DE LA MAGDALENA

Aquesta setmana hem pintat i retallat aquestes boniques ermites de la Magdalena, junt amb el camí que arriba des de baix de la muntanya. Mireu que ornat ha quedat el passadís:


miércoles, 19 de marzo de 2014

JOTA DE CASTELLÓ

Dins del projecte de Castelló, en la mestra de música, Greta, hem instrumentat la coneguda cançó La Panderola i també hem aprés a ballar una jota de Castelló. En el següent vídeo podeu veure la jota. Mireu que bé ballem:

martes, 18 de marzo de 2014

PLATERO VE AMB NOSALTRES AL DESERT DE LES PALMES

Aquest any se celebra el centenari de la primera publicació del llibre Platero y yo de Juan Ramón Jiménez i com nosaltres participem en el projecte col·laboratiu Platero y yo en la era digital, aquest suau i simpàtic burret ha volgut acompanyar-nos al Desert de les Palmes.

lunes, 17 de marzo de 2014

CONTE: PERDUDA ENTRE CANYES

Avuí hem llegit un llibre molt bonic relacionat amb la romeria de la Magdalena, Perduda entre canyes de Jaume Almela Vicent, on dos germans van amb son pare a per la canya per pujar a l'ermita i la xiqueta es perd entre tanta gent.





viernes, 14 de marzo de 2014

MASCULÍ I FEMENÍ

Després de treballar els nombres masculins i femenins, cadascú de nosaltres ha retallat d'una revista imatges que foren masculine si femenines. Després les hem pegades en un mural i hem escrit el nom baix, junt amb l'article.




miércoles, 12 de marzo de 2014

VÍDEO DE PLATERO Y YO

Os dejo aquí el vídeo que hemos visto en clase sobre Platero y yo. )  

PROYECTO COLABORATIVO "PLATERO Y YO EN LA ERA DIGITAL"

 Este año se celebra el centenario de la primera publicación del libro Platero y yo, de Juan Ramón Jiménez. Y para conmemorarlo, Lourdes Giraldo ha creado el proyecto y libro digital, Platero y yo en la era digital, del cuál somos partícipes.  Nuestro colegio tiene reservado el capítulo 14, donde publicaremos, nosotros y alumnos de otras clases,  las actividades que iremos realizando.
Quiero dar las gracias  a Lourdes por su idea y por dejarnos participar de este gran proyecto. 





miércoles, 5 de marzo de 2014

martes, 4 de marzo de 2014

INVENTEM UN EMBARBUSSAMENT

A classe vam aprendre la norma de que davant de la r i la l sempre escrivim B. Després vam escriure a la pissarra paraules que tingueren BRA, BRE, BRI, BRO, BRU.




Vam inventar un embarbussament utilitzant eixes paraules, entre tota la classe.



Finalment alguns de nosaltres ens hem inventat l'embarbussament i l'hem gravat:

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...