viernes, 25 de octubre de 2013

LLIBRETA VIATGERA

Cada quinze dies agafem un llibre d'escola per llegir a casa junt amb els nostres pares. Després omplim la llibreta viatgera, on escrivim el títol, autor, il·lustrador, personatge principal del llibre... i finalment fem un dibuix. Ací deixem alguns exemples perquè vegeu que bé ho fem.









CARTA DEL RATONCITO PÉREZ

La semana pasada a Irene se le cayó un diente en la hora del comedor, pero se le perdió. Ella le escribió una carta al Ratoncito Pérez explicándole lo que le había pasado y éste, como es tan bueno, le respondió con un regalo y con una nueva carta, que Irene nos trajo a clase y nos leyó en voz alta.




domingo, 20 de octubre de 2013

ENS DESCRIVIM



Després de llegir i escriure com eren els botiguers del llibre de Pèbili, els alumnes d'alternativa ens vam descriure.

 SERGI 
Em diuen Sergi i tinc 6 anys. Sóc alt i tinc el pèl castany. Tinc els ulls marrons. Sóc pallasso, simpàtic i alegre. També sóc ordenat.

 MARTA
 Sóc "guapa" i tinc 6 anys. Tinc el pèl ros i els ulls marrons. Tinc un germà que es diu Javi i té tres anys. M'agrada Violeta. Sóc ordenada i alegre. Les millors amigues són Irene, Mireia, Ania, Antía i Mariel. M'agrada la sopa i la pizza. Sóc del Madrid. Els meus nòvios són Sergi, Fèlix, Joni i Rubén. 
No m'agrada que els xics me molesten.

 IRENE
 Tinc 6 anys i sóc rossa i morena de pell i sóc pallassa. Sóc oredenada i alegre i ajude als companys. Sóc molt simpàtica i molt amable i no tinc sort d'una cosa. Les meues millors amigues són Marta, Mireia, Ania, Mariel, Antía, som la minipandi. 
No m'agrada que els xics me molesten.

JESÚS
Sóc Jesús i tinc 6 anys. Sóc alt i tinc els ulls marrons. Tinc un germà que es diu Manel.
Sóc alegre.

ANIA
 Em dic Ania i tinc 5 anys. Sóc baixeta, tinc el monyo dorat i tinc els ulls de color verd. Sóc pallassa.
Tinc una germana que es diu Àngels i té 8 anys.
 Les meues millors amigues són Irene, Marta, Mireia i Mariel. M'agrada la sopa, la pizza i l'ou fregit. Sóc la reina de la casa.

CARLES
Sóc alt i tinc 5 anys. Tinc els ulls marrons. M'agrada la pizza i el gimnàs.

MIREIA 
Sóc "guapa" i tinc 6 anys. Sóc rapidíssima. Tinc el pèl en "metxes" i tinc els ulls marrons. M'agrada cantar i ballar. M'agrada Violeta. La meua germana és molt, molt pallassa. Les meues amigues són Marta, Irene, Ania, Clara, Antía i Mariel, i els meus amics Sergi, Rubén, Fèlix i Roberto; i els meus nòvios són Sergi, Fèlix, Joni i Roberto. Sóc del Barça.

ROBERTO
Tinc el pèl ros i els ulls marrons. M'agrada mirar la televisió i anar al parc.No m'agrada que me molesten les xiques.

MARWA
Em diuen Marwa i tinc 6 anys. Tinc els ulls marrons. 
Les meues amigues són Salma i Cauta i són guapes.


sábado, 19 de octubre de 2013

ENS AGRADA LLEGIR

Als alumnes de 1r C ens agrada molt llegir. Per això, quan tenim una estoneta, agafem un llibre de la biblioteca i ens posem a llegir per gaudir de les històries que hi ha dins amagades.


jueves, 17 de octubre de 2013

HANNAH ENS PORTA LLIBRES

La nostra biblioteca d'aula té pocs llibres per llegir i per això la setmana passada Hannah ens va dur tres llibres de sa casa ampliar la biblioteca. Abans de deixar-los al seu lloc ens els va presentar i ens va comentar un poquet de què anaven.
 Moltes gràcies Hannah!



martes, 15 de octubre de 2013

ANIVERSARI D'ANIA

Avuí és l'aniversari d'Ania i com a cada xiquet que compleix anys, li hem regalat un acròstic amb el seu nom. Mireu què contenta!!




domingo, 13 de octubre de 2013

L'ARBRE DE LA LECTURA

El 4 d'octubre va aparèixer a classe un arbre sense fulles amb les lletres "Arbre de la lectura". Ens vam quedar sorpresos i de seguida alguns xiquets van dir que li podríem dibuxar fulles. Aquell mateix dia Dafne, la nostra curiosa mascota que viu dins d'un bagul, ens va dur un munt de llibres per llegir i ens va dir que si llegíem llibres, l'arbre, a poc a poc, s'aniria plenant de fulles i estaria molt content.
Cadascú de nosaltres ens vam dur un llibre a casa junt a La llibreta viatgera, en la qual escriuríem el títol, autor, il·lustrador, faríem un dibuix...





ESCUCHO, LEO Y COMPRENDO

Acabo de encontrar una página con actividades interesantes para que escuchéis, leáis y realicéis lo que se os pide.





 

viernes, 11 de octubre de 2013

INVENTEM UNA POESIA



Els alumnes d'alternativa estem treballant el llibre de Pèbili i avuí hem aprés una nova paraula: Poesia. Una xiqueta ha dit que eren paraules que rimaven, un altre xiquet que podia ser llarga o curta... Primer hem explicat què volia dir això de rimar i després hem escrit a la pissarra una paraula que apareixia en el llibre "melmelada" i entre tots hem dit paraules que acabaven igual: fada, Granada, pomada i nada (nadar). Finalment entre tots hem escrit aquesta bonica poesia:

                  Hi havia una fada
             que es deia Pomada
             li agradava la melmelada
             i vivia a Granada.

miércoles, 9 de octubre de 2013

CÀRRECS DE LA SETMANA

Els càrrecs són activitats que realitzem cada dia dins de l'aula, canviant cada setmana els alumnes que s'encarreguen de realitzar-los. El segon dia de classe cada xiquet va escriure amb lletres boniques el seu nom en un cartolina per aquesta tasca. Ací deixem el cartell i algunes fotos realitzant els càrrecs:


Posant la data:

Registre de temps i temperatura:

Horari:



martes, 8 de octubre de 2013

ANIVERSARI DE SERGI

El dia 4 d'octubre va ser l'aniversari de Sergi i com a Irene i a Marwa, els companys li vam regalar un acròstic amb el seu nom. Per molts anys, Sergi.



domingo, 6 de octubre de 2013

ANIVERSARI DE MARWA

La setmana passada va ser l'aniversari de Marwa i entre tota la classe li vam escriure un acròstic amb el seu nom i li'l vam regalar.



KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...