jueves, 10 de noviembre de 2011

ELS GAGOGUS I ELS GUEGUIS



La setmana passada vam repassar l'ús de g, gu, ja que moltes vegades ens oblides d'escriure la u per pronunciar gue, gui. Després, a la pissarra vam escriure, en diferents apartats, on viuen aquestes tribus, com els diuen, a què es dediquen, quina roba porten, què mengen i moltes coses més. Finalment cada xiquet va escriure una història parlant d'aquests curiosos personatges.

LA FESTA
Els gagogus i els gueguis eren dos tribus amigues. Els gagogus estaven molt contents perquè anaven a organitzar una festa. Gaspar feia de rei de la festa i va anar a buscar tots els gats i gossos de Saragossa per a fer un concurs de ganyols.
Gustau, que era el logopeda s'encarregava de la música perquè tenia la gola molt poc gastada, se'n va anar a Aragó a buscar a Agustí i Guadalupe que portaven gorres, guants i els gaiatos de regal.
En arribar a la festa, els gueguis ja estavan amanits per a jugar. Hi havia una carrera de gambes i caragols. Guillem i Miguel eren gueguis vinguts de Figueres, altres gueguis vinguts de Guipúscoa portaven lèguins sense arrugues i les mànegues llargues. Per acabar la festa van menjar espaguetis i figues albardades.
Miquel


LES DOS TRIBUS
Hi havia fa molts anys dos tibus que es deien Gagogus i Gueguis. Els gueguis vivien  a Figueres, i hi havia un home de la tribu que se deia Miguel. A ell li agradaven molte els animals  per això tenia àguiles, anguiles, formigues i erugues. Portava de roba, lèguins i mànegues. Treballava de guitarrista i de botiguer.
L'altra tribu, que se deien Gagogus vivien a Saragossa. El nom d'un home de la tribu era Guadalup i tenia molts animals, que eren gats, gossos, goril·les, galls, gallines i gaseles. De roba portava guants, gorros, gaiato i mànega, traballava de logopeda i de jugador de golf.
Candela


LES DOS TRIBUS
Era una vegada fa molts anys, hi havia dos tribus que es deien Gagogus i Gueguis. Els Gagogus vivien a Saragossa. Quan era hivern feia molt de fred i es vestien en gorros i en guants. Els més vellets portaven gaiato i menjaven gambes, caragols, gules i guatles.
A l'altra part del riu vivien les Gueguis. Els Gueguis quan feia fred protaven camisetes de mànegues llarges en arrugues i lèguins. Treballaven de guerrers i de guies i menjaven espaguetis, hamburgueses i figues.
Natàlia

DOS TRIBUS DIFERENTS
Fa molts anys vivien a Saragossa i Tarragona la triubu dels Gagogus. Agustí era el "jefe" de la tribu, era logopeda i la seva dona, Guadalupe, era psicòloga. Tenien gossos, gats, galls i gallines. Els agradaven molt els animals, i sobretot, eren molt fredolers. A la tardor ja portaven guants, gorros i jaquetes d'hivern.
Per altra banda, els Gueguis, que van vindre de Guinea fina Figueres, eren molt calorosos. Guillem i Miguel sempre anaven a veure volar àguiles i a caçar formigues amb dos mànegues plenes d'arrugues arramangades. Eren, l'un guitarrista i l'altre volia ser guerrer i menjaven espaguetis i hamburgueses.
Ivan

LES TRIBUS
Hi havia una vegada dos tribus, la dels gagogus a l'esquerra del camí i la dels gueguis a la part dreta del camí. Guadalupe era de la tribu dels gagogus amb els seus amics Agustí i Gaspar. Cadascun tenia una gat i Gaspar tenia un gos. Vivien a Saragossa.
Un dia se'n van anar d'excursió a la tribu dels gueguis i van conèixer Guillem i Miguel, eren molt simpàtics i també tenien mascotes, Miguel tenia un àguila i Guillem tenia erugues. Vivien a Figueres, van anar al parc i van jugar tota la vesprada. Finalment van tornar a casa.
Judit

1 comentario:

  1. Moltes gràcies per compartir tots els teus materials. Trobaràs un petit agraïment a ... http://deixantpetjades.blogspot.com/2011/11/premi-versatile-blogger-lentrada-al.html
    Ànims!
    Noèlia

    ResponderEliminar

DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...