martes, 30 de agosto de 2011

HARRY POTTER A ESCÒCIA

Vages on vages, tot el món coneix a Harry Potter, ja siga per haver llegit algun o tots els seus llibres, ja siga, per haver vist alguna de les seves pel·lícules.
Però, on va nàixer aquest conegut personatge? Harry Potter, un dels xiquets més importants de la història, va nàixer en una cafeteria d'Edimburg, en el  carrer George IV bridge, The elephant house, on la seva autora, J.K. Rowling, passava llargues estones. Ací va ser on va començar a escriure el 1997 el primer llibre, Harry Potter i la pedra filosofal, possiblement, gaudint de les vistes al castell que té la cafeteria.



El 1999 els quatre primers llibres de Harry Potter ja es podien llegir, i va arribar el moment de dur-los al cine. En aquesta pel·lícula s'utilitzà la locomotora Jacobite, que actualment fa un recorregut diari de Fort William a Mallaig, passant pel famós viaducte de Glenfinnan. Cada dia, a les onze del matí aquest paratge es plena de gent per poder veure passar la locomotora de Harry Potter.



5 comentarios:

  1. Vanessa, com l'has xalada, eh? Portes la literatura tant endins que allà on vas saps trobar un poema d'Escòcia, de papallones o ens il·lustres sobre anècdotes de Harry Potter... i el que és millor transmets eixa estima per la lectura i la creació lingüística als teus llibres. Enhorabona pels premis!!!

    ResponderEliminar
  2. Moltes gràcies pel comentari Lledó.
    La veritat és que he gaudit molt en aquest viatge, tant pels diferents racons literaris que he trobat, com pel paisatge tant característic d'Escòcia.

    Una abraçada

    Vanesa

    ResponderEliminar
  3. i per el taxista.... que va fer 2014 milles, quasi 4000 kms

    ResponderEliminar
  4. el taxista va fer un bon treball, però crec que ja li vaig pagar, no?

    Un beset per a ell

    Vanesa

    ResponderEliminar
  5. Vanessa avui he entrat al teu blog i és molt guai. Maira.

    ResponderEliminar

ELS JOCS OLÍMPICS EN CAPSES D'APRENENTATGE

Fa dues setmanes  vam començar un nou projecte dedicat als Jocs Olímpics, però no el treballem amb la metodologia d'ABP, sinò amb 7 caps...