sábado, 19 de febrero de 2011

LA LLEGENDA DEL PALLETER

Seguint amb el treball de les Rondalles d'Enric Valor, avui us deixem el resum de l'última que hem llegit a classe: LA LLEGENDA DEL PALLETER.

Això era un palleter que venia fils. Un dia una dona li va dir que si tenia eta i aquest li va dir que no. El palleter va anar cap a Castalla i es va trobar amb un follet que li va dir que si volia la beta anara al castell de Castalla i el palleter així ho va fer. A l'arribar a Castalla, va anar al castell i va veure la beta, va començar a estirar i quan es va fe de nit, va deixar d'estirar i va sentir la veu d'una princes que deia que si haguera estirat 4 centímetres més, s'haguera casat amb ell. El palleter se'n va anar i va continuar amb el seu treball.
(Elia Tena)

Això era un palleter que tenia agulles, fils i palletes epr al foc i un dia va sentir:
- Bon home, que tu portes beta blanca?
- No, bona dona, sols porto agulles, fils i palletes.
El palleter va anar i es va encendre un foc i va aparéixer un home verd i amb una barba blanca, i li va dir:
- Tu, em pots portar a Castalla? 
I pel camí es van trobar dos pardals. i li va dir que si volia matar-lo, que li tirara una pedra quatre dits més amunt. Després li va dir que que al sisé pi de la penya de Castalla hi havia beta. El follet va desaparéixer i va anar al sisé pi i va tirar beta blanca i la va tallar perquè se li feia de nit, i va sentir una veu que deia:
- Si hagueres tallat quatre dits més, series ric i et casaries amb mi.
El palleter va agafar la mula i va tornar a fer la volta al món.
(Maria Peraire)

Podeu descarregar la fitxa ací.

7 comentarios:

  1. Vanesa grasies per ficarmel.

    Elia

    ResponderEliminar
  2. A la classe de 4t de Primària del CEIP Doctor Esplugues de Montaverner també estem treballant aquesta rondalla i ens ha agradat molt el vostre treball. Gràcies.

    ResponderEliminar
  3. ala clase de 4tde primaria del CEIP Doctor esplugues am estat treballant esta rondalla Aaron,Ana,Victor,Pablo,Christian,
    Pau,Estrella,Sergio,Carolay i
    mila.Moltes grasies.Per esta rondalla.

    ResponderEliminar
  4. a mi estrella soler m`ancantat fer este treball pero pobre palleter.
    mai tenia lo que li demanaven
    gracies per fer esta llegenda i adew;)

    ResponderEliminar
  5. a mi Estrella soler m´ancantat esta llegenda pero pobre palleter mai tenia lo que li demanaven...
    adew :) bss.

    ResponderEliminar
  6. A la clase de 4t de primaria ham estat treballant la rondalla i ara vaig a contarbos algo del conte pues si el pallater avera agarat un poquet mes de veta sa vera casat en la prinsesa i avera segut ric i els noms son
    Christian. Aron.Ana.Victor.pablo.pau.estrella.sergio.carol. i mila aixi se ascriuen els noms graies i adios que menvaig a la crema de falles perque hui son falles disapte 19-3-2011 20-58.

    ResponderEliminar

ELS JOCS OLÍMPICS EN CAPSES D'APRENENTATGE

Fa dues setmanes  vam començar un nou projecte dedicat als Jocs Olímpics, però no el treballem amb la metodologia d'ABP, sinò amb 7 caps...