miércoles, 28 de abril de 2010

POEMES PERSONALITZATS/ ACRÒSTICS


Avuí hem escrit un munt de poemes, ja que hi ha molts companys que fan ara prompte els anys. Ací podeu llegir alguns dels poemes inventats:

Lliri de primavera
Oroneta que vola
Reina del Sol
Emperadriu del món
Nada com els peixos
Angel que vola pel cel.
(Silvia Albert)

Amic dels animals
Llest com els científics
Bon amic
Entrevistador de periòdics
Ratolí com el seu amic.
Trist quan plou
Ocell que vola per la mar.
(Cristian Aparici)

Ós golós,
Silenciós com els pardalets
Corre com un raig
Astronauta que puja a la Lluna
Ramader com son pare.
(Silvia Albert)

Obrer com els obrers
Serp de cors
Calent com el foc
Aranya de contes
Rei del palau.
(Cristina Ivan)

Fantàstica de veritat
Amable amb tots
Narradora del desert
Iris blau.
(Paula Mestre)

Papallona que vola
Amable amb els altres
Última de la fila
Lloro amistós
Astronauta de l'espai.
(Martina Garcia)

lunes, 26 de abril de 2010

PER SANT JORDI, UNA ROSA I UN LLIBRE

Tal i com mana la tradició, el dia del llibre, també dia de Sant Jordi, es regala un llibre i una rosa. Per aquest motiu, els alumnes de 3r, a l'igual que els dels altres cursos de l'escola, vam elaborar una rosa ben bonica. A més a més, a meitat matí, vingué a la nostra classe el drac de Sant Jordi i ens regalà a cada xiquet un llibre que treballarem a classe, ja que, tal i com ens va dir, un dia vindrà l'autor per tal que li fem preguntes i ens els signe.

Una altra activitat que vam realitzar fou la fira del llibre usat. Era la primera vegada que la realitzaven i ens va agradar molt, ja que cadascun de nosaltres vam poder intercanviar llibres amb altres companys.


Ja per la vesprada, s'entregaren els premis del concurs de redacció. De la nostra classe, com ja havíem comentat, el premi va recaure a Neus Monfort, per la seva redacció: La volta als masos.

jueves, 22 de abril de 2010

HISTÒRIA FRAGMENTADA

Avui, a classe de valencià hem realitzat una història col·lectiva ben divertida. Es tracta d'una història fragmentada que la nostra mestra va realitzar amb Anna Ballester i que també apareix al seu llibre de Poemania. Primer hem realitzat grups i després Vanesa ens ha donat a cadascun un sobre roig amb una pregunta dins. Cada grup teníem una pregunta diferent que ha servit per completar la història, però no una història qualsevol, no, sinó una història amb forma de rodolí, i amb un personatge que hem decidit entre tots: un vampir. Si voleu podeu llegir les 3 històries que hem inventat. Era un vampir a qui li agradava recollir. El vampir estava a la cova menjant-se una anxova. Volava per la ni damunt d'un llit. Uns dies van passar i el calamar es va menjar. Una nit de novembre dins d'un pessebre el vampir estava amb un ratolí menjant-se un pirulí.- Anaven a jugar mentre feien el sopar Van fer una rima i es van menjar una llima. (Tota la classe) Era un vampir que es volia vestir. El vampir estava a la Xina menjant sardina. Mentre ell menjava el gat miolava. Va entrar dins d'una casa i es va trobar una maça. Un dia de vesprada enmig d'una serralada el vampir estava amb un gat que estava amagat. Anaven a l'escola per a usar la cola. Van tocar el clarinet i es van tirar un pet. (Tota la classe) Era un vampir a qui li agradava eixir. El vampir estava a casa menjant una carabassa, es mirava a l'espill i cantava com un grill. El vampir es va enamorar i el mar va netejar. Un dia de festa el vampir llegia una carta. El vampir estava amb una aranya pescant amb una canya. Anaven a comprar patates per a dinar en la seva boca es va menjar una oca. (Tota la classe)

miércoles, 21 de abril de 2010

PREMIO: VALE LA PENA


No eixim d'una sorpresa i ja entrem en una altra. Avui, Conchita, la mestra de Blogmaniacos ens ha atorgat el premi a Vale la pena. Des d'ací volem donar-vos a tots, mestra i alumnes, les gràcies per ell.
Ara ens toca a nosaltres entregar aquest premi a altres blogs, elegint els següents:

¿Dónde estas, tragapalabras?

El blog encantado

Ti tamen contas

El blog de la clase de 5-6 Abrucena

Cosas de Segundo Ciclo

Mis experiencias TIC

martes, 20 de abril de 2010

FINALISTAS IV PREMIO ESPIRAL EDUBLOGS


Més sorpreses encara!! Acaben d'eixir els llistats amb els blogs finalistes als IV Premio Esperial Edublogs 2010, al qual ens havíem presentat i per a la nostra sorpresa, el nostre blog és un dels finalistes en la categoria Alumnes de Primària. Moltes gràcies a tots els que ens visiteu cada dia i deixeu els vostres comentaris.

PREMIO MÁGICO

Qué alegría cuando hoy al entrar al blog hemos visto que Nuria, del blog "Sabios Chiquititos" nos ha enviado este premio tan mágico. Muchas gracias Nuria, nos ha hecho mucha ilusión.
Al aceptar este premio nos comprometemos a enviárselo a otros 6 blogs. Los blogs son los siguientes:

A Dolors Insa con su blog: Poesia infantil i juvenil

A Ana Galindo con su blog: Ya estamos en quinto

A Vanessa Bonet con su blog: La classe dels gossos

A Cristina Garcia con su blog: El racó de Titina

A MªJesús Gil con su blog: Música, mestre!

A Fernando Izquierdo con su blog: Traballibres

lunes, 19 de abril de 2010

IV CONCURS LITERARI, DIA DEL LLIBRE


Com cada any, amb motiu de la celebració del dia del llibre, a l'escola es va organitzar un concurs de redacció. Aquest any la temàtica va ser: Històries d'abans i ara a Vilafranca i la comarca". Les redaccions guanyadores de totes les classes estan exposades al taulell que hi ha al passadís principal de l'escola. Els alumnes d'infantil han participat fent un dibuix de Sant Jordi i Vilafranca.
La guanyadora de la nostra classe ha estat Neus Monfort Dols, amb la seva redacció: "La volta als masos". MOLTES FELICITATS, NEUS!!

LA VOLTA ALS MASOS

Fa uns anys, quan els hómens anaven a la mili, hi havia una tradició: que els quintos anaven a fer voltes als masos. A cada mas els donaven algun animal: coloms, pollastres, conill... i també ous. Alguns els feien el dinar o el sopar i quan acabaven, alguns tocaven la guitarra o jugaven a les cartes amb els masovers. Reien i gastaven bromes, anvaven una mica beguts. Quan es feia hora de dormir, els deixaven la pallisa, dormien a terra rebolicats amb una manta amb la companyia de les rates.
La volta als masos durava una setmana i acabaven molt cansats.
Avui en dia ja no es fa la mili ni la volta als masos; els temps han canviat i hi ha molts pocs masos habitats.
(Neus Monfort)

QUADERNS VIRTUALS -- SANT JORDI

Ara que ja coneixeu la llegenda de Sant Jordi, podeu fer aquestes activitats sobre Sant Jordi, que he tret de la pàgina de l'Xtec. A veure si encerteu totes les preguntes.

domingo, 18 de abril de 2010

23 D'ABRIL, DIA DE SANT JORDI

Hola a tots i a totes:
Com ja sabeu, el 23 d'abril celebrem el dia del llibre i el dia de Sant Jordi. Per aquet motiu, vull presentar-vos algunes activitats i contes sobre la llegenda de Sant Jordi. Espere que us agraden i gaudiu molt jugant-hi. A més a més, podreu llegir poemes d'aquest dia en el qual és tradició regalar un llibre i una rosa.


Font: www.edu365.cat


Font: www.edu365.cat

martes, 13 de abril de 2010

JO VOLDRIA SER...

Avui hem realitzat una altra activitat de les que proposa Anna Ballester en el seu llibre: Poemania. Es tracta de rodolins on expliquem què voldríem ser de majors o en què ens voldríem convertir. Jo voldria ser roquera, i tocar la guitarra damunt d'una fera. (Silvia Albert) Jo voldria ser ramader per ajudar a nàixer un corder. (Oscar Sirvent) Jo voldria ser cavall pera anar a l'hort i portar-te un all. (Martina Garcia) Jo voldria ser cuinera i guisar una gran ternera. (Elia Tena) Jo voldria ser cavall i armar molt de guirigall. (Maria Peraire) Jo voldria ser camioner per a ser sempre matiner. (Cristian Aparici) Jo voldria ser conductor per tindre plata i or. (Lorena Sales) Jo voldria ser perruquera per a fer monyos a la meva manera. (Neus Mofort) Jo voldria ser bombera per apagar el foc la primera. (Paula Mestre)

viernes, 9 de abril de 2010

LOS CACOCUS Y LOS QUEQUIS


A los alumnos de 3º nos gusta mucho inventar historias a la vez que repasamos normas ortográficas muy importantes, como es el caso de a c i de la qu. Por eso queremos compartir con nuestros lectores, algunas de ellas.

LOS CACOCUS Y LOS QUEQUIS
Los Cacocus vivían debajo de un puente de un río llamado Cuervo. Los Quequis vivían debajo de un puente cuyo río se llama Guadalquivir. Un miembro de los Cacocus era primo de uno de los Quequis; el miembro de los Cacocus se llamaba Cori y el de los Quequis, Quico. Ellos pensaban hacer todo lo posible porque las dos tribus se unieran. Cori se fue con su cocodrilo, y con su cacatúa voló a una cocotera donde Quico le vio y se fueron a la tribu de los Cacocus. Quico reunió a los Quequis y Cori a los Cacocus y allí juntos montaron una fiesta. Los Cacocus enseñaron a los Quequis a comer cocos y los Quequis enseñaron a los Cacocus a comer queso. Los animales de cada tribu jugaban, el camaleón, el cocodrilo, la cacatúa eran de los Cacocus y el periquito era de los Quequis.
Los Cacocus vestían pantalones cortos, camisa, corbata y canzoncillos. Los Quequis, los hombres de su tribu, iban con esmoquin y las mujeres con quimono. Aquella fiesta unió a los Cacocus y a los Quequis, pero los Quequis y los Cacocus vieron como Cori y Quico jugaban juntos. Los Quequis y los Cacocus se emocionaron al ver que el amor más grande de los dos, formaba la amistad. Tanto los Quequis como los Cacocus se emocionaron tanto uqe decidieron hacer lo mismo. Ahora solo faltaba preguntárselo al jefe de cada tribu. El jefe de los Quequis dijo que no, pero el jefe de los Cacocus dijo que sí. Los habitantes de la tribu de los Quequis insistieron tanto, que el jefe dijo que sí, y las dos tribus se unieron gracias a Cory y Quico.
(Silvia Albert)

LOS CACOCUS Y LOS QUEQUI
S
Eran dos tribus, una era de cacocus y la otra de quequis. Los cacocus vivían en tiendas de campaña y en cajas de cartón. Bebían cocacola y también alcohol. Se vestían con corbata y canzoncillos. Los quequis vivían en peluquerías porque eran peluqueros y vestían con disfraces de quesos porque les gustaba mucho el queso.
Un día los cacocus fueron a la peluquería de los quequis y estos les secaron el pelo, y después se los cortaban calvos, pero los cacocus, se comieron un coco y les volvió a crecer. Los quequis hicieron un quesito de piedra, y los cacocus, creían que eran caseríos y se pusieron a vivir en ellos. Los quequis como veían tantos caseríos se vistieron con esmoquin y quimono.
(Paula Mestre)

lunes, 5 de abril de 2010

REFRANES DEL MES DE ABRIL


En abril, aguas mil.
Abril, aguas mil, sino al principio al medio o al fin.
Si no hubiera abril, no habría año vil.
En abril se quita la vieja el mandil.
En abril, florece el jardín.
En abril, sale la espiga del cubil.
Abril frío, tortas de trigo.
Cuando abril truena noticia buena.
Abril saca la espiga a relucir.
Si quieres saber cuando es abril, la golondrina te lo va a decir.
Abril que truena, anuncia cosecha nueva.
Por San Marcos, agua en los charcos.
Todas las aguas de abril, caben en un candil.
Abril mojado, bueno para los trigos y malo para los gusanos.
Si quieres saber cuando es abril, la golondrina te lo vendrá a decir.
A tres de abril, el cuclillo ha de venir.
El invierno no ha pasado, mientras abril no es terminado.
Abril frío y mojado, hincha el granero y harta el ganado.
Abril lluvioso hace a mayo hermoso.
Abril frío, mucho pan y poco vino
Las mañanas de abril son largas para dormir.
Abril, abrilillo, siempre fuiste pillo.
Llueva abril y mayo, aunque no llueva en todo el año
Abril mojado, malo en la huerta y bueno en el campo
Abril sin granizo, Dios no lo hizo
En abril la helada sigue a la granizada
Abril riente, mata de frío a la gente
Buenos amigos y buenos abriles, uno entre miles

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...