lunes, 19 de abril de 2010

IV CONCURS LITERARI, DIA DEL LLIBRE


Com cada any, amb motiu de la celebració del dia del llibre, a l'escola es va organitzar un concurs de redacció. Aquest any la temàtica va ser: Històries d'abans i ara a Vilafranca i la comarca". Les redaccions guanyadores de totes les classes estan exposades al taulell que hi ha al passadís principal de l'escola. Els alumnes d'infantil han participat fent un dibuix de Sant Jordi i Vilafranca.
La guanyadora de la nostra classe ha estat Neus Monfort Dols, amb la seva redacció: "La volta als masos". MOLTES FELICITATS, NEUS!!

LA VOLTA ALS MASOS

Fa uns anys, quan els hómens anaven a la mili, hi havia una tradició: que els quintos anaven a fer voltes als masos. A cada mas els donaven algun animal: coloms, pollastres, conill... i també ous. Alguns els feien el dinar o el sopar i quan acabaven, alguns tocaven la guitarra o jugaven a les cartes amb els masovers. Reien i gastaven bromes, anvaven una mica beguts. Quan es feia hora de dormir, els deixaven la pallisa, dormien a terra rebolicats amb una manta amb la companyia de les rates.
La volta als masos durava una setmana i acabaven molt cansats.
Avui en dia ja no es fa la mili ni la volta als masos; els temps han canviat i hi ha molts pocs masos habitats.
(Neus Monfort)

2 comentarios:

  1. Hola Vanesa, soy Nuria del blog sabios chiquititos. Te he dejado un regalito muy mágico en mi blog. Espero que te guste

    ResponderEliminar
  2. Muchísimas gracias Nuria, me ha encantado!
    Un abrazo. Vanesa

    ResponderEliminar

DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...