miércoles, 27 de enero de 2010

ELS GAGOGUS I ELS GUEGUIS


Per tal de treballar el so de g suau, hem inventat unes històries ben divertides.

ELS GAGOGUS I ELS GUEGUIS
Els Gagogus viuen a Aragó i són amics dels Gueguis, que viuen en un formiguer. Un dia els Gueguis es burlaven dels Gagogus perquè ells tenien moltes formigues i els Gagogus sols tenien una formiga. Van fer la guerra i els Gagogus van guanyar, ja que sempre que jugaven a una cosa guanyaven. Els Gueguis, aleshores van malgastar tota l'aigua dels Gagogus fins que no va quedar ni gota.
Un dia, els Gagogus, van veure a la gavina missatgera i aquesta els va dir que hi havia un concurs de golf. Els Gagogus es van apuntar i van guanyar un viatge en gòndola i diners. Al viatge van veure algues i formiguers. Van tornar amb molts regals: un gaiato pel més vell dels Gueguis i una botiga per què els Gueguis treballaren amb ells.
(Neus Monfort)

GASPAR I MIGUEL
El meu amic Gaspar és gondoler, va vestit amb gorra i té un gos molt simpàtic. També tinc un altre amic que li diuen Miguel. Un dia anirem als gronxadors i jugarem a futbol, ens comprarem unes gomes, un ganxo i una garrofa per a l'escola.
Miguel té un cangur molt saltarí, dos gossos i un gat, i avui, els hem tret a passejar. A continuació hem entrat a un restaurant i hem menjat sugus, gambes i algunes algues. També hem anat al Bioparc, hem vist àguiles, goril·les, formigues... Després hem anat a visitar alguns oficis com els jugadors, garrofers, guerrers i botiguers. Finalment hem anat cadascun a sa casa a dormir.
(Elia Tena)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

DIA DEL DEPORTE AL MGG

EL DÍA DEL DEPORTE Hoy hemos ido a las pistas de atletismo  de la Universidad Jaume I para celebrar el día del deporte. Hemos ido 3º de prim...