viernes, 27 de febrero de 2009

FAULES




A la nostra classe ens agraden molt els animals,i per aquest motiu, hem escrit algunes faules, com aquestes:


EL RATOLÍ I EL COLOM


Açò era una vegada, un ratolí que entrà a un mas molt gran, tan gran que es perdia entre tantes habitacions. A l’entrar on estava el rebost, li aparegué un gat i se n’anà corrent per què no se’l menjara. Entrà a una gàbia i va veure un colom, i el lliurà. El colom li ho agraí molt.
El ratolí, després de salvar el colom, li entrà gana, i tornà al rebost, i menjà pernil. Després va veure un conill i digué el ratolí:
- Hola conill.
El conill contestà:
- Hola ratolí.
El conill es feu amic del ratolí i el ratolí es feu molt content i xarraren un poc fins acabar-se tot el menjar. Al cap d’un ratet, el ratolí entrà dins d’un poal per passar la nit, i la passà molt tranquil i descansat.
Al matí no podia eixir i per una finestra, entrà el gat que se’l volia menjar, però... a l’obrir la boca ZASSS! El ratolí estava volant, per què el colom l’havia salvat, i es feren molt amics.
(Miquel Pitarch)


LA FORMIGA I EL COLOM

Una vegada, en un bosc hi havia una formiga. Un dia la formiga se’n va anar a pescar al llac. Però, va caure en una fulla i es quedà enmig del llac. No podia eixir. De sobte, per allí passà un colom, i el va veure exclamant:
- Ajuda, ajuda!
Com va veure que patia, el colom va salvar a la formiga.
- Gràcies, gràcies, què puc fer per tu?- preguntà la formiga.
- No ho sé- va dir el colom.
A l’altre dia, al bosc, va anar un caçador. Va veure el colom en una branca i el va apuntar. La formiga va avisar al colom, però aquest no el sentí. La formiga, per què el caçador no la matara, li va mossegar el dit del peu i el caçador es va ficar a saltar de mal. Va caure al llac, i el colom i la formiga es van fer molt amics. El caçador no tornà més i no els molestà mai més.
(Javier Soligó)

No hay comentarios:

Publicar un comentario

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...