miércoles, 8 de octubre de 2008

DESCRIVIM MESTRES.


Avui hem treballat les descripcions i per tal de practicar, hem descrit a alguns dels mestres que tenim a l'escola. Javier, per exemple, ha descrit a Paco, el mestre d'anglés.

Paco

Aquest mestre és Paco i té 35 anys. És baix i gros. Té els cabells negres i curts. Els seus ulls són marrons. El que més destaca del seu rostre és l’humor perquè és molt graciós. Paco va normalment vestit amb una jaqueta groga i uns pantalons

vaquers. És una persona molt simpàtica que sempre està de bon humor. Li agrada contar acudits.

(Javier Soligó)



martes, 7 de octubre de 2008

ELS DOCTORS AGUT, PLA I ESDRÚIXOL


Després d'haver realitzat llistes amb parts del cos agudes, planes i esdrúixoles, avui hem inventat poemes utilitzant-les, i a més, treballant els temps verbals. Per al doctor agut utilitzem el passat, per al doctor pla, el present i per al doctor esdrúixol, el futur. Aci teniu un exemple:

Ahir aní al doctor agut,
per què em feia mal el cap,
m’eixien mocs pel nas,
i me sangrava tot el nas.

Avuí visito el doctor pla,
per què em fa mal la gola,
no puc parlar per la boca,
i em fa mal l’ orella

Demà aniré al doctor esdrúixol,
per què em faran mal les artèries
m’ eixirà sang per les cèl·lules,
i se me trencarà la ròtula

(Andreea Tirtea)

domingo, 5 de octubre de 2008

SOR...


En clase de lengua castellana, hemos pensado enviar cartas al Papa de Roma, para pedirle que santifique a algunas monjas, que no están en el santoral, y creemos que tienen méritos suficientes, para estar. Presentamos algunas de nuestras cartas:


SORDOMUDA
Señor Papa:
Santificad a la monja Sordomuda porque es la más peluda y siempre tiene una duda. Tenía una vaca muy cornuda y además pestañada. Además, la pobre monja Sordomuda, tiene una prima muy huesuda que también está muda.

(Ana Ferrero)


SOROLLA
Querido Papa:
Le escribo para pedirle que santifique a la madre Sorolla porque es muy buena cocinera. Sorolla nació en Teresa, encima de una mesa, junto a su compañera Sorpresa, quien ahora está presa. Su madre era la duquesa Vanesa.
Cada día, en una paella hace tortilla con mantequilla. Y para cenar, tortilla de cebolla con mayonesa, en una olla.
(Francesc Monfort)


SORPRESA
Querido Papa de Roma:
Te envío esta carta para que santifiques a la monja Sorpresa. Nació en 1966, hija de la duquesa Vanesa. Le gustan las fresas con mayonesa Ligeresa y las frambuesas. La pusieron presa, a la pobre, el 3 de enero de 1999.
(Enric Beltrán)


SORBETE
S.R. Papa Benedicto XVI:
Queremos que santifique a Sorbete, porque a la pobre un día la visitó ETE y se tiró un pedete por el culete. La pobre se intoxicó y se trastornó. Ahora está siempre por Albacete de fiesta.
(Javier Soligó)

miércoles, 1 de octubre de 2008

ELS DOCTORS AGUT, PLA I ESDRÚIXOL


Avuí hem anat al doctor perquè estàvem un poc malalts. Però clar, no podíem anar tots al mateix metge. Ens hem dividit entre els doctors Agut, Pla i Esdrúixol, segons la part del cos que ens feia mal. Al Doctor Agut, han anat els xiquets que els feien mal parts del cos agudes, al Pla, els xiquets a qui els feia mal una part plana i a l'Esdrúixol, els xiquets que tenien dolor a parts esdrúixoles.

DOCTOR PLA
Fèmur
Uretra
Llengua
Esòfag
Urèters
Bufeta
Crani
Bíceps
Tríceps
Crani
(Rubén López)


DOCTOR ESDRÚIXOL
Artèries
Cèl·lules
Pàncrees
Ròtula
Tràquea
Epiglotis
Clavícula
Tíbia
Quàdriceps
Vèrtebres
(Neus Colom)



DOCTOR AGUT
Cor
Cap
Cul
Nas
Dents
Carn
Esquelet
Pèl
Renyons
Pulmons
(Sergi Prades)

KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...