jueves, 25 de septiembre de 2008

ÚS DE LA C I DE LA QU


Avui hem inventat uns contes amb dues tribus: Els Cacocus i els Quequis. D'aquesta manera hem repassat lús de la C i de la Qu.

ELS CACOCUS I ELS QUEQUIS

Els Cacocus eren molt rics. Per a menjar tenien: carn de vaca, calamars, castanyes, carabasses, cols... Tenien molts cavalls i caimans. Els Quequis, al contrari, eren molt pobres i tenien menjars molt estranys: queixades, quicos, crema, formatges de Castella la Manxa. Es Quequis eren químics i inventaren una poció que encongia.
Un dia els Cacocus i els Quequis organitzaren una festa al riu Cuquerio i portaren carn de vaca, queixada, caragols, i calamars. Però el Quequis, com eren molt pobres, iniciaren una guerra, la Segona Guerra Mundial, i no guanyà ningú.
Al cap d’un segle, les dos tribus feren les paus i s’uniren formant un equip fabulós.
(Enric Beltran)

martes, 23 de septiembre de 2008

ENS VISITA JOSEP ANTONI FLUIXÀ

Per celebrar el dia del llibre del 2008 vam rebre la visita de l'escriptor Josep Antoni Fluixà. Vam passar una estona molt agradable, ja que li vam fer preguntes sobre el llibre Gratacelònia, que ens havíem llegit i treballat a classe. També ens va explicar com se li ocorrien les històries dels llibres i vam fer alguna activitat pràctica.



sábado, 20 de septiembre de 2008

GAGOGUS I GUEGUIS


Avui hem repassat la norma ortogràfica de la G i després hem inventat unes històries ben divertides. LLegiu, llegiu:

EL SUGUS

Un dia Guillermo se’n va anar a Guadalajara a comprar un sugus gegant. El va guardar en un paraigüer perquè no l’agafara el gat. Però el gat es va assabentar que en el paraigüer hi havia alguna cosa, i va llevar els paraigües.

Guillermo el va descobrir i abans que se’l menjara, li va donar una galeta i una gamba.

A l’altre dia van anar a sa casa: Gaspar, Guadalupe i Edgar, es van menjar el sugus i van jugar molt.

(Ana Ferrero)

EL GOS, EL CANGUR I EL PINGÜÍ


Anava un gos cap al zoològic. Quan entrà dins, va veure molts tipus d’animals: goril·les, girafes, cangurs, àguiles de molts tipus... fins i tot uns pingüins.

Hi havia un cangur que tocava la gaita, un pingüí que tocava la guitarra i com que el gos cantava prou bé, es feren amics i formaren un grup.

(Joan García)

EL PINGÜÍ GASPAR


El pingüí Gaspar guisava anguiles i gambes, guisades al Parc Güell. La seua amiga gueparda, que era logopeda, gastava guix per guanyar al gos, al gat, a la cigonya, al pingüí i a la formiga, al guinyot, però sempre guanyava el pingüí. I va guanyar un viatge amb la gòndola, a Tarragona, Galícia, Portugal i a Màlaga, amb gorro i gorra. També va gaudir molt a Madagascar amb les amigues.

(Enric Beltran)


KIT DE ROBÒTICA HISPAROB

A finals de desembre ens va arribar un kit de robòtica d'Hisparob, amb el qual hem estat treballant durant unes setmanes. Hem aprés com ...